Insiana oslaví na Flédě 25 let revolty

Brno, 4. října 2012 — V sobotu 6. října se představí brněnskému publiku v klubu Fléda hardcore/metalová kapela Insania. Jako host vystoupí kapela Našrot. Je tomu už čtvrt století, co Insania, kapela která dodnes kolísá na pomezí hardcoru a metalu, poprvé stanula na pódiu. Už od svého začátku nasadili zběsilé tempo, které se jim s obdivuhodnou lehkostí daří udržet až do dnes.

Publikum-koncert-01

Dělají čest svému jménu. Za svou 25letou kariéru si získali nejen mnoho věrných fanoušků, ale také uznání ostatních kapel na scéně. Mezi ně patří např. Jello Biafry z hardcore punkových Dead Kennedys (San Francisko).

Během 25 let odehráli přes 650 koncertů rozprostřených převážně po evropských zemích, ale cizí jim nejsou ani pódia v USA. Podtitulem jejich podzimního koncertu je „25 let revolty“, který velmi trefně vystihuje celý přístup Insanie. Nenechávají se svazovat žádným žánrem a nebojí se ani experimentovat. „Insania vyšla z hardcoru a metalu. To byl pro nás ale čistě jen přístav, z kterého jsme podnikali plavby do jiných moří,“ komentuje orientaci kapely Petr „Poly“ Pálenský a dodává, „občas jsme ztroskotali, vlastně velice často. Ale holou kůži jsme si vždycky zachránili.“

V pozici předskokana se představí havlíčkobrodská kapela Našrot. Vznikli v roce 1988 spojením tří tamních skupin, jmenovitě Maama, Gumovej Knedlík a Křečový žíly. Od té doby nahráli už sedm alb, koncertní DVD a stali se i tématem biografické knihy Radka Diestlera pojmenované Totálně Našrot aneb Příběh naší nejlepší neperspektivní kapely.

Souhrn:
Insania – 25 let revolty
Místo: klub Fléda, Štefánikova 24, Brno
Datum: 6. 10. 2012
Start: 20:00 hod.
Vstupné: 150 Kč (předprodej) / 190 Kč (na místě)
Předkapela: Našrot

Zdroj: Fléda, ilustrační foto: Kryštof Turek


Související články:

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...