Photolab pokřtí na Flédě debutové album Hollywood and Snuff

Brno, 2. května 2012 — Ve čtvrtek 10. května pokřtí kapela Photolab na Flédě svoji debutovou desku Hollywood and Snuff. Jako předkapela vystoupí rakouská indie rocková skupina Killed by 9V Batteries. Kapela Photolab, seskupená kolem zpěvačky Magdaleny Šalamounové a kytaristy a.m.almely, vydává po více než čtyřech letech své existence mezi fanoušky velmi očekávané debutové album s názvem Hollywood and Snuff. S vydáním alba je také spojeno turné a jednou ze zastávek bude i brněnský klub Fléda.

photolab-fleda

Hudba Photolabu pohoupe posluchače na vlně melancholie, aby ho o pár okamžiků později přinutila udělat pomyslný krok zpět pod přívalem přímočaré energie. Ve tvorbě kapely je nepřeslechnutelná inspirace filmovou hudbou, kterou prostřednictvím autorských skladeb skupina netradičně přenáší na koncertní pódia. Inspirace filmy se promítá i do vizuálního pojetí živých vystoupení, jejichž součástí je i velkoplošná projekce.

Kapela tak přestaví premiérově na brněnské půdě nejen svůj koncertní repertoár v kompletní podobě, ale také speciální vizuální show. Mimo prezentaci nové desky má turné za cíl i podporu spřáteleného sdružení Cesta domů, na jehož aktivity poputuje veškerý výtěžek ze vstupného.

Jako host se představí rakouská indie rocková kapela Killed by 9V Batteries čerpající inspiraci především z 90. let. Zvuk ne nepodobný Sonic Youth, který občas nechávají gradovat a občas jej zaškrcují, je pro kapelu charakteristický. Rychlé lo-fi groovy, disharmonické pasáže a samozřejmě chytlavé kytarové riffy. Killed by 9V Batteries mají za sebou přibližně 200 koncertů po Evropě a podobně jako Photolab, i oni kladou důraz nejen na hudební, ale také vizuální stránku – jejich klipy jsou taková malá filmová díla.

Photolab – křest debutového alba
Místo: klub Fléda, Štefánikova 24, Brno
Datum: 10. 5. 2012
Start: 20:00 hod.
Vstupné: 90 Kč (na místě) / 120 Kč (předprodej)
Předkapela: Killed by 9V Batteries

(red)


Související články:

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...