Lamb vystoupí na Flédě spolu s The Ramona Flowers a Jay Leightonem

Brno, 31. ledna 2012 — V neděli 5. února 2012 vystoupí na Flédě britské duo Lamb. Jako hosté se představí kapela The Ramona Flowers a písničkář Jay Leighton. Andy Barlow a Lou Rhodes aka kapela Lamb se dali dohromady v roce 1996. Po vydání čtyř veleúspěšných a kritikou vysoce oceněných desek se v roce 2004 Lamb rozpadli a Andy a Lou se vydali na sólové dráhy. Zatímco Andy cestoval po světě, remixoval a produkoval pod jménem Lowb, Lou vydala tři alba, přičemž jedno z nich dokonce získalo Mercury Music Prize.

lamb-fleda-brno

V létě 2009 přišel Andy k Lou s nabídkou dát se zase dohromady. „Andy mi jen řekl ‚Přišel ten správný čas - dej mi jediný důvod proč nenahrát další desku?‘ a mě žádný takový důvod nenapadl. Myslela jsem na to samé a nemohla jsem ze sebe dostat ani slovo. Po tak dlouhé pauze, kdy jsme se oba zabývali vlastními projekty, měl pravdu. Přišel ten správný čas,“ vzpomíná Lou.

Trvalo jim jen pět měsíců, než vydali svoje páté album s názvem 5 („Pět“). Novou desku přijali s otevřenou náručí jak fanoušci, tak i hudební kritici, kteří nešetřili superlativy ani vysokým hodnocením. A to stejné lze říci i o jejich aktuální koncertní šňůře.

Jako support vystoupí bristolská kapela The Ramona Flowers. V současné době pilně pracují na svém debutovém albu, s kterým jim pomáhá i Andy Barlow (Lamb) a Jason Cox (Gorillaz) a které by mělo vyjít už letos v létě. Na jejich připravované desce se objeví také jejích první singl Dismantle & Rebuild.

Druhým hostem bude písničkář Jay Leighton. Svoji hudební kariéru odstartoval v roce 2008 v dnes již neexistující kapele Buffalo 77. Po jejím rozpadu se rozhodl postavit na vlastní nohy a vydat debutové album. Rozhodnutí to bylo určitě správné, neboť už v roce 2010 předskakoval Lou Rhodes na jejím samostatném turné a o už rok později vydal svoje první album As The Sun Comes Up. V současné době supportuje Lamb na celém jejich evropském turné, stejně jako The Ramona Flowers.

LAMB
Místo: klub Fléda, Štefánikova 24, Brno
Datum: 5. 2. 2012
Start: 20:00 hod.
Vstupné: 550 Kč (předprodej) / 599 Kč (na místě)
Hosté: The Ramona Flowers, Jay Leighton

(red)


Související články:

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...