Midi Lidi pokřtí na Flédě nové album Operace Kindigo

Brno, 9. prosince 2011 — V úterý 13. prosince pokřtí Midi Lidi na Flédě svoje nové album Operace „Kindigo!“. Jako hosta si přizvali slovenskou kapelu Puding pani Elvisovej a brněnské Voodooyoudo. „Na Operaci „Kindigo!“ se vrací čistá radost a přicházejí hity i city. Deska je ale zároveň i hodně legrační,“ říkají o svém třetím albu Midi Lidi. A je to znát, oproti jejich poslední desce Hastrmans, Tatrmans & Bubáks (2009) je Operace „Kindigo!“ mnohem uvolněnější a otevřenější. „Je to prostě optimistická deska v radosti,“ komentuje lídr kapely Petr Marek.

midi_lidi_kindigo_fleda

„Chtěli jsme natočit hezky pitomou taneční desku, což se nám podařilo,“ doplňuje Prokop Holoubek. Album Operace „Kindigo!“ nahrávali Midi Lidi na Flédě a v domácích studiích Lívanec a Myslivna. Ruku k dílu přiložil i nový člen kapely Tomáš Kelar. „Hrozně se nám líbily některé písničky, které Tomáš složil pro Čokovoko a líbila se nám i jeho britská kapela Mountaineers,“ vysvětluje Marek a dodává, „díky němu vznikl patrně největší hit desky Na co nesmíš zapomenout.“ Jako hosté se na desce představí Bára Kratochvílová (DVA) a Monika Midriaková.

Ve čtvrtek 13. října odstartovali Midi Lidi, držitelé Českého lva za soundtrack k filmu Protektor (2009, režie Marek Najbrt), své česko-slovenské turné k nové desce společně s kapelou Puding pani Elvisovej. Tou dobou proběhla i premiéra nového snímku Petra Marka Nic proti ničemu. Brněnský koncert se pak uskuteční 13. prosince.

Košická kapela Puding pani Elvisovej (známá také pod zkratkou PPE) hraje od roku 1995. V roce 2004 vyšlo jejich debutové album Automati. O tři roky později následovalo druhé album Play/Pause/Eject. Jejich zatím poslední deska π („pí“) vyšla v minulém roce. V témže roce si PPE rovněž odnesli z Radio_Head AWARDS ocenění Nejlepší koncertní kapela na Slovensku za rok 2010.

Jako předskokan vystoupí brněnská indie pop-rocková kapela Voodooyoudo. Tato čtyřčlenná skupina se dala dohromady v roce 2005 a v minulosti si zahrála např. po boku Sunshine, The Mood, Charlie Straight či ruských Messer Chups.

MIDI LIDI "KINDIGO!" TOUR 2011
Místo: klub Fléda, Štefánikova 24, Brno
Datum: 13. 12. 2011
Start: 20:00 hod.
Vstupné: 160 Kč (předprodej) / 200 Kč (na místě)
Koncert: Midi Lidi, Puding pani Elvisovej
Předkapela: Voodooyoudo


Související články:

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...