Letní shakespearovské slavnosti v Brně navštívilo letos přes 12 tisíc diváků

Praha, 2. září 2011 (MEDIAFAX) - Divadelní přehlídku pod širým nebem s názvem Letní shakespearovské slavnosti letos navštívilo celkem 81 tisíc diváků. Informovala o tom mluvčí festivalu Magdalena Bičíková.

shakespearovske_slavnosti

"Pro nepřízeň počasí se v Praze, Brně i Ostravě rušilo celkem šest představení, v Bratislavě špatné počasí neumožnilo hrát celkem třikrát," uvedla Bičíková. Z konečných 145 produkcí naplánovaných na všech festivalových scénách v České a Slovenské republice tak bylo zrušeno pouze devět představení. Hrálo se v šesti městech (Praha, Brno, Ostrava, Bratislava, Košice, Zvolen), na programu bylo osm Shakespearových her.

Průběh festivalu nenarušila ani nemoc v souboru. Za Tatianu Vilhelmovou, která v průběhu léta onemocněla, roli Kateřiny ve Zkrocení zlé ženy převzala herečka Jana Stryková. Ta také odehrála posledních sedm pražských představení.

Kromě premiéry Zkrocení zlé ženy byl letos novinkou i Shakespearův dětský den. "Celkem tři dětská odpoledne pojatá jako interaktivní putování po stopách shakespearovského herce se setkala s výborným přijetím dětí i jejich spokojených rodičů, takže bychom Shakespearův dětský den určitě rádi ještě někdy zopakovali," uvedl umělecký ředitel festivalu Libor Gross.

Většina diváků (téměř 45 tisíc) viděla Shakespearovské slavnosti v Praze. V Ostravě slavnosti navštívilo přes 14 tisíc návštěvníků, do Brna jich zavítalo více než 12 tisíc a na Slovensku na festival zavítalo dohromady 10 tisíc lidí.

Katerina Vlasáková

Související články:

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...