Policejní toxi-tým zlikvidoval dvě brněnské varny pervitinu

Brno, 25. června 2015 - Další dvě laboratoře na výrobu pervitinu zlikvidovali v uplynulých dnech kriminalisté z brněnského toxi-týmu. První z nich se nacházela v Židenicích, kde drogu vařil sedmačtyřicetiletý muž v bytě svého bratra.

varna pervitinu brno policie

Jak uvedl jihomoravský policejní mluvčí Pavel Šváb, neopatrného výrobce prozradil chemický zápach vycházející po nocích z bytu a na který policisty upozornili sousedé. Policisté při následné domovní prohlídce nalezli přes třicet pomůcek a chemikálií, sloužících k výrobě drogy.

Vařit pervitin měl na blíže neurčeném místě v Bystrci také muž z Komárova. „Kriminalisté se na informace zaměřili a zjistili, že drogu vyráběl v objektu na zahradě v Komínské ulici,“ řekl Šváb.  

„Když kriminalisté vstoupili do přístavku, naskytl se jim pohled na dokonalé destilační zařízení a notně překvapeného dvaapadesátiletého muže,“ doplnil Šváb s tím, že výrobce byl za podobnou činnost již pětkrát trestán a naposledy opustil brány vězení v loňském roce. Zadrženému muži z první varny hrozí až pět let vězení, recidivistovi z Komárova až desetiletý pobyt za mřížemi.

(red), Foto: PČR JMK


Související články:

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...