Tři ženy obchodovaly v Brně s heroinem, jedné bylo teprve 17 let

Brno, 19. října 2012 (MEDIAFAX) - Policie odhalila v Brně obchodnice s heroinem ve věku 36, 28 a 17 let. Během domovní prohlídky jsme zajistili 264 psaníček s drogou, informoval v pátek brněnský policejní mluvčí Pavel Šváb.

Drogy-heroin-hromadka-01

Policisté se případem zabývali od léta, ale teprve během tohoto týdne nashromáždili dostatek důkazů a vtrhli do jednoho z bytů v Kobližné ulici. "V kuchyni stála sedmnáctiletá dívka a z podprsenky si vyndávala psaníčka heroinu, která vysypávala do dřezu s tekoucí vodou," uvedl Šváb s tím, že policie zajistila 264 psaníček, 12 tisíc korun a další přichystané obdélníkové papírky na psaníčka.

Podle mluvčího chodili během policejní akce do bytu zákazníci. "Mezi nimi i šestnáctiletý chovanec na útěku z výchovného ústavu. Předali jsme jej vychovatelům," řekl Šváb.

Všechny tři ženy jsou obviněné z nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a jedy. "Dvě z nich si na verdikt soudu nejspíš počkají ve vazbě. Nejstarší hrozí pětiletý trest, mladistvé poloviční. Osmadvacetiletá žena byla už v minulosti souzená za podobnou činnost, a proto může jít až na 10 let do vězení," dodal.

Lenka Horáková

Související články:

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...