Strážníkům se podařilo zpacifikovat muže, který v obchodě útočil dvěma noži

Brno, 19. srpna 2012 (MEDIAFAX) - Zpacifikovat osmadvacetiletého muže, který po krádeži v obchodě začal útočit dvěma noži a vyhrožoval střelbou, se o víkendu podařilo brněnským strážníkům. V neděli to za Městskou policii v Brně uvedl Pavel Šoba.

Nuz-v-ruce-01

Osmadvacetiletý muž chtěl v obchodě v ulici U pošty odcizit zboží a zaměstnanec ostrahy se ho snažil zastavit. V prodejně byl zrovna jeden strážník mimo službu a rozhodl se pomoci.

Pracovník ostrahy se se zlodějem rval a strážník se proto vrhl k peroucí se dvojici a zakleknutím lapku zneškodnil. Osmadvacetiletý muž se snažil vyprostit a utéci, pak začal předstírat epileptický záchvat.

Strážník v civilu proto sevření zmírnil a muž se zklidnil. Mezitím na místo dorazila hlídka strážníků.

"Zloděj se začal racionálně zajímat o to, kolik má za ukradené zboží zaplatit, přiznal se a předložil občanku. Najednou se ale v jeho ruce objevil velký kuchyňský nůž a strážníka ve službě se snažil bodnout," popsal událost Šoba.

Strážník stačil uskočit a agresorovi nůž vyrazil. Zloděj pak odskočil ke vchodovým dveřím ven z prodejny směrem na terasu a ze saka vytáhnul druhý nůž. Pak se dal na útěk a ještě vyhrožoval, že má u sebe i pistoli, kterou neváhá použít. Prchajícího muže zastavil strážník až na schodech nad zastávkou tramvají Osová.

"To už strážníkovi přiběhl na pomoc jeho kolega a za chvíli se jim podařilo nebezpečného muže zpacifikovat a spoutat," doplnil Šoba s tím, že celý případ si převzali republikoví policisté.

Irena Frolová

Související články:

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...