Brněnský soud zprostil obžaloby muže, který zranil protivníka sekerou

Brno, 14. listopadu 2012 (MEDIAFAX) - Krajský soud v Brně zprostil ve středu obžaloby sedmatřicetiletého Roberta Žilku, který se zpovídal z pokusu o vraždu. Letos v únoru zranil v Brně sekerou muže albánské národnosti.

sekera

Verdikt vynesl soudce Pavel Göth. Soud přihlédl k návrhu obhajoby, která uvedla, že Žilka sekeru použil v nutné sebeobraně. "Jediná svědecká výpověď potvrzovala verzi obžaloby, avšak je nutné říct, že právě tento svědek stál k incidentu nejdál. Ostatní svědecké výpovědi hovořily ve prospěch obžalovaného, u kterého nelze prokázat, že úmyslně útočil na poškozeného," řekl Göth.

Podle něj zůstává nadále otázkou, jak Žilkovo počínání posuzovat z právního hlediska. Incident se stal na začátku února v Boby centru, kde se schází právě příslušníci brněnského podsvětí. Obžaloba Žilku vinila, že Albánce zbil a posekal sekerou.

Státní zástupkyně Iveta Eichlerová navrhovala trest při samé spodní hranici, obhájce Milan Staněk žádal zproštění obžaloby. "Můj klient jednal v sebeobraně. S verdiktem jsme spokojení," řekl Staněk. Rozsudek nenabyl právní moci, Eichlerová si podala odvolání. Žilkovi hrozilo za pokus o vraždu až 18 let vězení.

Lenka Horáková

Související články:

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...