Nenechte si ubližovat - semináře naučí ženy, jak se bránit násilí

Praha/Brno, 5. března 2013 – Avon proti domácímu násilí a sdružení Krav Maga Global představují praktické semináře určené ženám k příležitosti Mezinárodního dne žen. Účastnice se během nich naučí, jak řešit krizové situace, a osvojí si základní techniky sebeobrany.

agresor-maskovany

Kurzy „Nenechte si ubližovat!“ proběhnou ve třech městech: Praze (9.3., Sport Centrum Praha), Brně (10.3., hala TJ Tesla) a Hradci Králové (10.3., velká tělocvična ZŠ Štefánikova). Zájemkyně se mohou přihlásit na stránce www.NenechteSiUblizovat.cz. Vstupné je symbolických 100 Kč a výtěžek z prodeje vstupného poputuje na konto Avon proti domácímu násilí. Finanční prostředky budou použity na podporu dalších charitativních aktivit v oblasti prevence násilí na ženách.

„Avon se na celém světě neustále snaží posilovat postavení žen a jejich sebevědomí. Věřím, že tyto semináře ženám pomohou k dosažení větší sebejistoty a zajistí jim příjemnější život bez pocitů strachu nebo ohrožení,” uvedla manažerka PR a reklamy společnosti Avon Cosmetics Alena Pytlíčková. „Osvojení si relativně malých změn v každodenním chování má enormní dopad na Vaši bezpečnost. Našim cílem na těchto seminářích je předat účastnicím ty nejzákladnější a nejpraktičtější dovednosti, které mohou využít ve svých životech,” dodává Jakub Otipka, ředitel a hlavní instruktor české pobočky Krav Maga Global.

Krav Maga je považován za nejúčinnější sebeobranný systém a tento seminář je speciálně zaměřený na problematiku ženské sebeobrany a řešení krizových situací. Účastnice si na něm osvojí možnosti prevence útoků, deeskalaci napětí, používání pepřového spreje a také se dozví o samotných technikách odvrácení útoků od nepoměrně silnějších útočníků. Systém Krav Maga je přizpůsoben tomu, aby jej byli schopni trénovat a také používat obyčejní lidé různých fyzických dispozic, různého věku, mladí i staří, muži i ženy. Proto je tato akce vhodná pro dívky a ženy všech věkových kategorií, které se chtějí umět ubránit. Kurz osobně povede Jakub Otipka společně s týmem předních trenérů KMG.

Za minulý rok řešila Policie ČR 604 případů pohlavního zneužívání, 669 případů znásilnění, 485 případů nebezpečného pronásledování (tzv. stalkingu) a 603 případů týrání osoby žijící ve společném obydlí (domácí násilí). Policie ČR vykázala celkem 1405 násilníků. Tyto čísla jsou o to záražející, že podle statistik je pouze 10 % všech útoků nahlášeno oficiálním autoritám (!). I proto se sdružení Krav Maga za finanční podpory společnosti Avon Cosmetics rozhodly společně připravit sérii charitativních seminářů speciálně zaměřených na problematiku ženské sebeobrany.


Související články:

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...