NS: Za uškrcení prostitutky si vrah odpyká 13 let ve vězení

Brno, 11. dubna 2012 (MEDIAFAX) - Nejvyšší soud v Brně odmítl dovolání devětatřicetiletého Víta Šrámka, který bude za uškrcení prostitutky 13 let ve vězení. Ve středu to sdělil mluvčí Nejvyššího soudu Petr Knötig. NS odmítl dovolání v neveřejném zasedání. "Dovolání je zjevně neopodstatněné," vysvětlil Knötig. Podle něj Šrámek poukazoval na nesprávné právní posouzení skutku a snažil se zpochybnit svou trestní zodpovědnost poukazováním na nepříčetnost v době spáchání vraždy, avšak Nejvyšší soud k tomu nepřihlédl.

Soud-kladivko-03

Šrámka poslal loni v červenci brněnský krajský soud na 13 let do vězení, což potvrdil v září i Vrchní soud v Olomouci. Muž měl předloni v červenci v Brně napadnout prostitutku tak, že ji nejprve škrtil rukama a pak ručníkem. Pak ji mrtvou nechal v bytě, kam se ale za chvíli vrátil a sebral věci a šperky za více než 56 tisíc korun. Šrámek si trest odpyká ve věznici se zvýšenou ostrahou. Vrchní soud mu uložil zaplatit pozůstalým 775 062 korun.

Lenka Horáková

Související články:

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...