Arriva Expressy budou jezdit o prázdninách do Přerova i Olomouce bez omezení

Brno, 29. června 2019 – Provoz na linkách Arriva Express bude o letních prázdninách pokračovat bez omezení. Cestující mohou vyrazit o dovolených na výlet z moravské metropole do Přerova nebo Olomouce a naopak. „V letošním roce neplánujeme žádná omezení ani snížení počtu spojů. Naše expresy pojedou nadále podle platného jízdního řádu celoročně. Přesto bych cestujícím doporučil, aby si místa zarezervovali včas,“ zmiňuje ředitel společnosti Arriva Morava Jaromír Walaski.

arriva olomouc

Jízdné je vzhledem k různorodosti a vzdálenosti těchto měst dynamické. Nejdelší spoj mezi Přerovem a Brnem stojí 89 Kč pro dospělou osobu. Cestující doprovázející handicapované osoby mají 50% slevu. Pro držitele ZTP, ZTP-P, děti, seniory a studenty do 26 let je cena snížena až na 22 korun. 

Jízdenky s místenkami si cestující mohou rezervovat online, ve vozidle se může platit jak hotově, tak bezkontaktní platební kartou, ovšem s navýšenou cenou o deset korun. Od 11. června 2017 je vyloučena přeprava cestujících mezi Prostějovem a vybranými zastávkami v Olomouci. Toto omezení vychází z požadavků Olomouckého kraje.

Pokud cestující využijí Arriva Express z Brna přes Kroměříž do Přerova, mohou v Kroměříži navštívit barokní Arcibiskupský zámek s dvěma zahradami, který je zapsán na listině UNESCO. Ve městě je také slavná Biskupská mincovna, jež se může chlubit největší sbírkou mincí ve střední Evropě. Zájemci o středověké dominanty však mohou cestovat ještě dál až do Přerova, kde se nachází dodnes zachovalé středověké hradby a Muzeum Jana Amose Komenského.

Linka na trase Brno–Prostějov–Olomouc zavede cestující do prostějovské Botanické zahrady Petra Albrechta, která návštěvníkům ukazuje unikáty moravské flóry. Zájemci o kulturu mohou zase navštívit římskokatolický kostel Povýšení svatého Kříže, který pamatuje třicetiletou válku i husitské rejdy. Konečnou zastávkou je hanácká metropole Olomouc. Tam bude v období od 15. do 18. srpna letošního roku probíhat zahradnický trh v areálu Flora Olomouc.


Související články:

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...