Mezi všemi městy v ČR má Brno třetí největší podnikatelský potenciál

Brno, 8. května 2019 – Brno se umístilo na třetím místě v rámci celorepublikového srovnávacího výzkumu Město pro byznys, který zpracovává analytická agentura Datank. Vyhlašovatelem je týdeník Ekonom. Letos se uskutečnil již jedenáctý ročník výzkumu. Slavnostní vyhlášení výsledků proběhlo 7. května v prostorách Letenského zámečku v Praze.

brno-mendlovo namesti

Srovnávací výzkum Město pro byznys hodnotí podnikatelský potenciál měst a obcí v České republice. Detailnímu zkoumání jsou podrobena všechna města a obce s rozšířenou působností v České republice. Analytici agentury Datank dělí své hodnocení do dvou hlavních kategorií – podnikatelské prostředí a přístup veřejné správy. V rámci výzkumu jsou shrnuty všechny důležité informace a statistická data, od nichž se dále odvíjí diskuze o vývoji podnikatelského prostředí v ČR. Celkem bylo hodnoceno 205 měst a 22 městských částí. Nejlépe z analýzy vyšel Prostějov, na druhém místě skončil Humpolec. Bronzové ocenění Brna převzal radní Marek Fišer.

„Otevřený dialog s podnikatelským sektorem a rozvoj podmínek pro podnikání je jedna z priorit města. Prostřednictvím pravidelných schůzek, workshopů a návštěv ve firmách systematicky zjišťujeme potřeby místních podnikatelů. Především ve spolupráci s JIC, Regionální hospodářskou komorou Brno, univerzitami a Jihomoravským krajem se nám daří realizovat konkrétní projekty, které na tyto podněty reagují. Jedná se zejména o oblast lákání talentů, popularizace klíčových ekonomických sektorů s cílem zatraktivnit studium technických a přírodovědných oborů a vhodně prezentovat potenciál místních zaměstnavatelů v souladu s inteligentní specializací regionu,“ uvedla primátorka města Brna Markéta Vaňková.

„Město Brno se systematicky a dlouhodobě věnuje rozvoji podnikatelského sektoru v Brně. Od podpory začínajícím podnikatelům v inkubátorech přes obchodní mise pro malé a střední podnikatele až po pravidelná setkávání vedení města v podnikatelských zónách. Podnikatelská veřejnost tvoří neopomenutelnou součást budoucího rozvoje města Brna. Ocenění vnímám jako výsledek dobré práce lidí, kteří se spolupráci s privátním sektorem každodenně věnují,“ doplnil náměstek brněnské primátorky Tomáš Koláčný.


Související články:

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...