Už jste navštívili Zetor Gallery?

Brno, 22. září 2013 - Více přiblížit tradiční českou značku svým obchodním partnerům, zákazníkům, fanouškům zemědělské techniky i veřejnosti se rozhodla skupina Zetor, český výrobce traktorové techniky.

Zetor gallery 01

Nová Zetor Gallery se pyšní nejen exponáty představujícími nejnovější i historické modely traktorů Zetor, ale také mnoha zajímavými informacemi, které jsou prezentovány atraktivní formou za využití řady audiovizuálních prvků a multidotykových displejů. Zetor Gallery, nacházející se přímo v areálu společnosti ZETOR TRACTORS a. s. v Brně-Líšni, je otevřena každý všední den od 10 do 18 hodin a vstup je zdarma.

Zetor Gallery je víceúčelovou halou, která se rozkládá na ploše více než 1 200 m2 ve dvou podlažích. Větší část Zetor Gallery je určena veřejnosti, menší bude sloužit jako školicí centrum skupiny Zetor. Díky modernímu vybavení si mohou návštěvníci prohlídku Zetor Gallery opravdu užít. Veřejně přístupná část areálu je uspořádána jako otevřený prostor rozdělený do několika tematických sekcí. První z nich je showroom, který je přehlídkou moderní techniky značky Zetor, kde jsou k vidění aktuální modely včetně Forterry HSX 140 či letošní novinky Zetor Major 80. V dalších částech je představena bohatá historie traktorů Zetor. V Zetor Gallery se momentálně nachází 14 exponátů včetně nejstaršího modelu Z25. U všech modelů najdete užitečné informace a nechybí také upřesnění technických detailů a zajímavostí.

Zetor gallery 02
Zetor gallery 03
„Velmi nás těší dlouhodobý zájem o značku Zetor. Rádi bychom proto příznivcům traktorové techniky nabídli další příležitost pro setkávání a získávání dalších informací. Novou Zetor Gallery jsme zároveň koncipovali tak, aby se jednalo o zajímavou podívanou například i pro rodiny s dětmi. Neopomněli jsme tedy ani využití audiovizuálních prvků a multidotykových displejů," dodává Marián Lipovský, zástupce výkonného ředitele a výrobní ředitel ZETOR TRACTORS a. s.

V Zetor Gallery můžete rovněž navštívit obchod s dárkovými předměty a s nejčastěji používanými náhradními díly. Ten je určený všem, kteří si chtějí snadno a rychle pořídit náhradní díl dle nabídky, nebo prostě jen udělat radost sobě či svým blízkým originálním dárkovým předmětem. Prodejna je otevřena každý všední den od 10 do 17 hodin.

Co jste možná o Zetor Gallery nevěděli

  • Součástí Zetor Gallery je také řada archivních snímků, které z velké části poskytli samotní fanoušci značky, a projekce dobových dokumentů o traktorech Zetor. K vytvoření audiovizuálních projekcí bylo zapotřebí projít téměř 10 000 fotografií
  • a zhlédnout 43 hodin dochovaných historických filmových materiálů.
  • V rámci slavnostního otevření Zetor Gallery 13. června 2013 budově požehnal kardinál Dominik Duka, který zároveň věnoval svůj čas prohlídce výrobních prostor.
  • Během prvního dne navštívilo prostory Zetor Gallery přibližně 800 lidí. Stalo se tak v rámci doprovodného odpoledního programu pořádaného pro veřejnost při příležitosti slavnostního otevření.

Zetor gallery 04
Zetor gallery 05

Výstavba Zetor Gallery byla zahájena na konci roku 2012. Pro společnost ZETOR TRACTORS se jednalo o investici ve výši přibližně 25 miliónů Kč. Jde o první fázi projektu. Zetor Gallery je připravena na postupné doplňování dalších modelů traktorů, současných i historických, a jiných exponátů souvisejících se značkou Zetor. Návštěvníci se tak mají i do budoucna na co těšit.

Zetor Gallery, areál ZETOR TRACTORS a. s., Trnkova 111, Brno.
Otevírací doba každý všední den od 10 do 18 hodin.
Vstup zdarma.
Více informací na www.zetorgallery.cz.
Vyšlo v Brno Business & Style

Související články:

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...