Modelová řada traktorů Zetor Forterra HSX získala několik mezinárodních ocenění

Brno, 6. září 2012 - Společnost Zetor získala za svou novou modelovou řadu Zetor Forterra HSX prestižní ocenění Zlatý klas s kytičkou 2012 a Zlatý kosák 2012. Cenu Zlatý klas s kytičkou udělilo Ministerstvo zemědělství ČR v rámci 39. ročníku mezinárodní výstavy Země Živitelka 2012 v Českých Budějovicích. Poprvé v historii výstavy bylo ocenění uděleno v kategorii mechanizace. Neméně významná soutěž Zlatý kosák proběhla v rámci 39. mezinárodní zemědělské a potravinářské výstavy Agrokomplex v Nitře.

oceneni-zetor-forterra-hsx-zlaty-kosak

Modelová řada Zetor Forterra HSX 100, 110, 120, 130 a 140 představuje univerzální traktor, který je určen k agregaci se zemědělskými stroji a průmyslovými adaptéry. Nejvýraznější inovací je Power Shuttle, tedy reverzace pod zatížením, nová převodovka s 30 rychlostními stupni pro jízdu vpřed i vzad, 3° automatický násobič točivého momentu (Power Shift), vyšší zvedací síla hydrauliky a technologická novinka HitchTronic, díky níž se traktor při orbě sám přizpůsobí podmínkám jakéhokoliv terénu.

„Traktory řady Zetor Forterra HSX svým majitelům nejen usnadňují práci, ale rovněž snižují náklady na provoz. Podařilo se nám omezit spotřebu pohonných hmot,  a v konečném důsledku snížit náklady na provoz traktoru pro naše zákazníky, což je při trvale rostoucích cenách pohonných hmot pro mnoho zemědělců jistě aktuální problém,“ říká Marián Lipovský, zástupce výkonného ředitele a výrobní ředitel ZETOR TRACTORS a. s. „Vyzdvihl bych také technickou inovaci HitchTronic, která získala letos již například mezinárodní ocenění Agrotech,“ dodává Lipovský.

Soutěž Zlatý klas 2012 o nejlepší vystavený exponát proběhla tradičně na již 39. ročníku mezinárodní výstavy Země živitelka pod odbornou garancí Ministerstva zemědělství ČR. Nejlepší vybrané exponáty, splňující navíc i náročná ekologická kritéria, soutěžily o Zlatý klas s kytičkou 2012. Toto nejvyšší ocenění výstavy získal na základě prezentace a obhajoby před odbornou komisí právě Zetor. Poprvé v historii tak byl Zlatý klas  s kytičkou udělen v kategorii mechanizace. Letošní výstavu Země živitelka poctil účastí například i prezident České republiky Václav Klaus či kardinál Dominik Duka. Oba významní hosté navštívili také expozici Zetoru, které letošní novinka Forterra HSX dominovala.

Ani na Agrokomplexu nechyběli čestní hosté. Patřil mezi ně například premiér Slovenské republiky Robert Fico či náměstci a ministři zemědělství Slovenska, Maďarska a Polska.

(red), foto: ZETOR GROUP


Související články:

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...

Veletrhy, konference a semináře

<<  Září 2019  >>
 Po  Út  St  Čt  Pá  So  Ne 
        1
  2  3  4  5  6  7  8
  9101112131415
16171819202122
23242526272829
30      
Nejbližší akce
25.05. MINERÁLY BRNO 2024..
04.06. URBIS 2024..

prehled_vinotek_v_Brne3-FIN

Přihlášení k odběru měsíčníku Šalina v PDF