CzechInvest a MPO poradí, jak využít dotace a podpořit podnikání v regionech

Brno, 24. Dubna 2012 – Jak využít evropské dotace, co nabízí strategie Nový CzechInvest, co dnes trápí investory a jaké jsou možnosti podpory investic, podnikání a rozvoje v regionech? Nejen na tyto otázky budou odpovídat zástupci Ministerstva průmyslu a obchodu a agentury CzechInvest na Mezinárodním veletrhu investičních příležitostí, podnikání a rozvoje v regionech Urbis Invest, který se uskuteční od 24. do 27. dubna 2012 v Brně.

penize_eura

„Malí a střední podnikatelé jsou pro nás prioritou a naším cílem je usnadnit jim život nejen poskytováním dotací, ale rovněž snižováním byrokratické zátěže a službami, které nabízí například CzechInvest," vysvětluje ministr průmyslu a obchodu Martin Kuba.

„V roce 2012 bude otevřeno už jen několik programů podpory z Operačního programu Podnikání a inovace. Podnikatelé tak mají poslední šanci o dotace zažádat," upozorňuje ředitel sekce fondů EU, výzkumu a vývoje Ministerstva průmyslu a obchodu Petr Očko. „Na veletrhu Urbis Invest se mohou zájemci o dotace seznámit s celým dotačním procesem, konzultovat své projekty a diskutovat o nich s odborníky," dodává Petr Očko.

Zástupci Ministerstva průmyslu a obchodu a agentury CzechInvest jsou návštěvníkům veletrhu k dispozici v pavilonu A na stánku číslo 21 od 9 do 18 hodin až do pátku 27. dubna 2012. Součástí veletrhu je i konference Podpora podnikání a lákání investorů do regionů nejen s pomocí evropských fondů, kterou ve středu 25. dubna 2012 pořádá agentura CzechInvest a Sdružení pro zahraniční investice AFI ve spolupráci s Ministerstvem průmyslu a obchodu. Na akci vystoupí jak zástupci státní správy, tak představitelé praxe. Konferenci, která se bude konat od 10.00 do 15.00 hodin v sálu P4 pavilonu P brněnského výstaviště, moderuje Jakub Železný.

„Informovat veřejnost je pro nás velice důležité, a proto se i letos účastníme veletrhu Urbis Invest a pořádáme tu konferenci," říká generální ředitel agentury CzechInvest Miroslav Křížek a dodává: „Pro regiony má totiž možnost čerpat evropské dotace zásadní význam a finanční podpora z EU je oblíbená i mezi investory. CzechInvest tak v regionech spolupracuje se zástupci místních samospráv i dalších partnerů a naším cílem je tyto kontakty ještě více posílit."

Veletrh Urbis Invest umožňuje prezentaci krajům, regionům, městům a obcím, kteří zde pravidelně představují investiční příležitosti, regionální inovační strategie, rozvojové plány, komerční nemovitosti a aktuální podpory podnikání. Každoročně se ho účastní všechny kraje České republiky, ze zahraničí pak regiony ze Slovenska, Polska. V loňském roce ho navštívilo 66 326 lidí.


Související články:

Komentáře 

 
0 #1 paracowboy 2012-04-24 18:06
okna ani jinak poničené části dopravních prostředků bych nevyměňoval ale investoval bych do kamerového systému, aby se našli pachatelé kteří by se jes´dnodušeji odhalili a pak za jejich peníze bych teprve odstraňoval poničené části způsobené vandalismem
 

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...