Světová novinka od Zetoru – traktor se sám přizpůsobí podmínkám terénu

Brno, 13. prosince 2011 - Zetor přišel na trh s unikátní technologickou novinkou, díky které podstatně ulehčí a zefektivní práci všem zemědělcům. Nová funkce automatické regulace zadního tříbodového závěsu HitchTronic spočívá v tom, že se traktor sám automaticky přizpůsobí podmínkám terénu, a práce pro traktoristy se stane výrazně jednodušší. Ideální je nejen pro zkušené řidiče traktorů, ale i pro úplné začátečníky.

zetor-forterra

Software HitchTronic zvyšuje komfort ovládání traktorů Zetor a práce s ním se stává podstatně jednoduší. Stačí jen, aby řidič traktoru nastavil pouze požadovanou hloubku zpracování půdy a automatická regulace HitchTronic již sama přizpůsobí další nastavení traktoru v průběhu celé doby jeho práce.

„Automatická regulace zaručuje snadnou a intuitivní obsluhu traktoru bez komplikovaných instrukcí. Navíc je efektivní, jelikož s ní lze dosáhnout dobrých pracovních výsledků nezávisle na schopnostech traktoristy, jakosti půdy a typu zařízení. V porovnání s manuálním neoptimálním nastavením bylo prokázáno, že spuštění HitchTronic vede jak k úspoře paliva, tak i k podstatnému zvýšení produktivity práce,“ říká Marián Lipovský, zástupce výkonného ředitele a výrobní ředitel ZETOR TRACTORS a.s.

Samozřejmostí práce se spuštěnou automatickou regulací HitchTronic je zachování všech dosavadních funkcí elektronické regulace zdvíhacího mechanismu traktoru. Traktorista také může kdykoli změnit automatickou regulaci zpět na manuální a opět sám ovládat nastavení veškerých parametrů práce.

Spuštění HitchTronic je skutečně snadné. Traktorista jej nastaví otočením potenciometru (silová/polohová regulace) do „červené“ oblasti a nastaví na potenciometru pracovní hloubku. Po nastavení je změřen půdní odpor a použit jako výchozí hodnota pro automatickou regulaci tříbodového závěsu. Při změně nastavení či podmínek je půdní odpor změřen znovu a automatická regulace probíhá dle aktuální situace.

Software HitchTronic bude nově instalován do všech vyráběných modelů produktové řady Forterra.


Související články:

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...