Cushman & Wakefield: Nejatraktivnější průmyslovou lokalitou v ČR je Brno

Praha/Brno, 1. listopadu 2011 (MEDIAFAX) - Firmy si v uplynulém čtvrtletí pronajaly v Jihomoravském kraji 127 tisíc metrů čtverečních průmyslových ploch, to je zhruba stejně, jakou si pronajaly ve zbytku celé ČR. Jak v úterý informovala společnost Cushman & Wakefield, zájem v jihomoravském kraji se přitom soustředil výhradně na Brno.

Manager-stastny-02

"Po několikaletém půstu se podařilo nasytit poptávku po moderních průmyslových prostorech v Brně. Některé firmy čekaly i několik let na možnost expanze či vstupu do Brna. Znemožňovala jim to však nedostatečná nabídka v této lokalitě. Minulý rok vyhrála společnost CTP výběrové řízení na developera pozemků na Černovické Terase a tento rok se jí podařilo dodat nové prostory pro zájemce zejména z řad výrobců," vysvětlil Jaroslav Kaizr, vedoucí pronájmů průmyslových ploch v Cushman & Wakefield.

Celkem se ve třetím čtvrtletí v České republice pronajalo 292 tisíc metrů čtverečních průmyslových ploch. To je nejvíce za celou historii českého průmyslového trhu (měřeno výsledky za jednotlivá čtvrtletí). V druhém čtvrtletí 2011 dosáhly pronájmy zhruba polovičních čísel.

„Druhá polovina roku bývá tradičně silnější, nejde proto o velké překvapení. Důležité je meziroční srovnání a to ukazuje, že v letošním třetím čtvrtletí bylo pronajato o sedm procent ploch více než ve stejném období loni. Není to velké číslo, pro trh je však dobrou zprávou, že je trh na straně poptávky i v současných podmínkách stabilní,“ doplnil Kaizr.

Libor Popela

Související články:

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...