Veletrhy integrovaného záchranného systému přilákaly přes 30 tisíc návštěvníků

Brno, 16. května 2011 (MEDIAFAX) - Na brněnském výstavišti v sobotu skončil veletrh požární a bezpečnostní techniky a služeb Pyros/Iset, který v týdnu doplnil zbrojní veletrh Idet. Jak sdělili pořadatelé v předběžné závěrečné zprávě, na akce přišlo více než 30 tisíc návštěvníků.

 

Hasici2

Pyros/Iset letos představil novinky pro profesionály z oblasti požární ochrany, bezpečnosti a pro všechny složky Integrovaného záchranného systému, ale také pro komerční subjekty, dobrovolné hasiče a další zájemce z řad veřejnosti. Veletrhu se zúčastnilo 179 firem z 21 zemí čtyř kontinentů. V rámci celého komplexu Veletrhů integrovaného záchranného systému, tedy včetně Idetu, se prezentovalo 548 firem z 27 zemí.

 

Propojení obou akcí se podle organizátorů vydařilo. „Nová koncepce veletrhů se rozhodně osvědčila. Včas jsme zareagovali na aktuální trendy integrace a prohlubující se spolupráce obranných a bezpečnostních struktur a zájem o účast na letošním ročníku potvrdil, že jdeme správným směrem,“ konstatoval ředitel akcí Karel Torn.

Návštěvnost letošního ročníku předčila očekávání pořadatelů. V průběhu obou veletrhů na výstaviště zavítalo přes 30 tisíc návštěvníků, z toho 65 procent přišlo ve dnech konání veletrhu Pyros/Iset. Zahraniční návštěvníci přijeli z 34 zemí a na pokladnách se jich zaregistrovalo téměř 1500.

Hasici3

Stěžejním doprovodným programem končícího veletrhu Pyros/Iset byla 11. mezinárodní konference Pyromeeting s hlavním tématem chemické a radiační bezpečnosti České republiky. O nebezpečí chemického terorismu, připravenosti hasičů na zdolávání chemických havárií i nových možnostech odstraňování nebezpečných látek jednalo přes 150 odborníků v čele s nejvyššími představiteli Hasičského záchranného sboru ČR.

Po celou dobu veletrhu probíhal také doprovodný program pro širokou veřejnost, který v sobotu vyvrcholil soutěžemi mladých hasičů a také mužů a žen v požárním útoku. Se zájmem diváků se setkaly i ukázky zásahů policie i hasičů, nechyběly ani prezentace preventivně výchovných programů pro děti i dospělé.

Mezinárodní veletrh obranné a bezpečnostní techniky Idet se na brněnském výstavišti uskutečnil 10. až 13. května 2011. Mezinárodní veletrh požární a bezpečnostní techniky Pyros/Iset pak zahájil ve čtvrtek 12. května.

Libor Popela, foto: HZJ JMK

Související články:

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...