Mendelova univerzita a VUT získají miliardu z Evropských fondů

Brno, 8. března 2011 - Vysoké učení technické v Brně a Mendelova univerzita dostanou miliardu korun z Evropských fondů. Brněnská technika za získané peníze zrekonstruuje a dostaví stavební fakultu na ulici Veveří a Rybkova. Kompletně opraví bývalý Keramoprojekt v Rybkově ulici, který se propojí nadzemní lávkou s budovou fakulty na Veveří.

 

VUT-stav

Škola opraví i ostatní stavby v areálu fakulty a postaví parkovací dům.

Mendelova univerzita postaví dva nové pavilony za víc než půl miliardy. Peníze utratí za vybavení nových laboratoří na speciální výzkumy. Jedno celé patro bude určeno pro rybářství a hydrobiologii, vzniknou zde velká akvária se speciálními filtry. Ve dvou pavilonech vyrostou také chemické laboratoře, zázemí pro studenty a nová jídelna. Stavba začne tento měsíc a nové pavilony budou hotové v červnu 2013.

Mendelova univerzita již otevřela jednu novou budovu v září minulého roku. Pavilon Z býval sídlem Spořitelní akademie v Brně, teď jsou zde učebny a koleje. Za nový pavilon zaplatila škola 120 milionů korun.

foto: Stavební fakulta VUT


Související články:

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...