Na Špilberk se dostanou jen auta s povolením

Brno, 5. listopadu 2023 - Hrad Špilberk a přilehlý park je jedním z nejnavštěvovanějších míst v Brně. Bohužel někteří řidiči nerespektují dopravní značení a do areálu této národní kulturní památky vjíždějí neoprávněně. Z tohoto důvodu bude na příjezdové cestě nainstalován výsuvný sloupek. Přibude i kamerový systém.

auto parkuje

„Výsuvný sloupek bude společně s kamerovým systémem nainstalován na ulici Gorazdova v blízkosti kostela sv. Václava. Tato komunikace je hlavní příjezdovou cestou na Špilberk a do této doby nebyla nijak regulována. Na příjezdu z ulice Údolní již výsuvný sloupek je, nicméně zde doplníme také kamerový systém,“ uvedl radní pro oblast dopravy Petr Kratochvíl.

Rada města Brna dnes schválila zařazení této investice do závazného plánu. S realizací by mohly Brněnské komunikace začít na přelomu roku 2023/2024. Předpokládané náklady se pohybují kolem 1,4 milionu Kč.

„Provozovatelem systému budou Brněnské komunikace. Přístup do něj ale bude mít především správa hradu Špilberk, Veřejná zeleň města Brna, dopravní podnik, městští strážníci nebo další veřejné služby,“ doplnil Petr Kratochvíl.

Na příjezdové cestě z ulice Husova jsou již napevno nainstalovány sloupky, této cesty se tedy nová opatření netýkají.

Zdroj: TIS MMB, foto: Ingimage


Související články:

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...