V Kohoutovicích spustili automat na ovoce a zeleninu od lokálních farmářů

Brno, 17. ledna 2023 - Od ledna si mohou lidé v Kohoutovicích dopřát čerstvé ovoce a zeleninu od lokálních farmářů z nedalekých Malhostovic a okolí. Výpěstky jsou nově dostupné v automatu, nesoucím název „BRAMAT“, který je umístěn na náměstí u OC Lipsko, kde doposud čerstvá zelenina chyběla i v rámci stánkového prodeje.

automat na zeleninu brno kohoutovice

„Mám velikou radost, že konečně máme v Kohoutovicích. Je to projekt, se kterým jsem se seznámil již v jeho pilotní fázi, kdy fungoval pouze v blízkosti majitele a o jeho umístění v Kohoutovicích jsme s kolegy usilovali od samotného počátku,“ komentuje umístění automatu na zeleninu kohoutovický starosta Jakub Hruška (KDU-ČSL).

Kohoutovický automat poskytuje čerstvé ovoce, jako jsou jablka a hrušky a rozmanité druhy zeleniny od brambor, cibule a česneku až po kořenovou zeleninu. Platba i nákup samotný je velmi jednoduchý. Cena plodin se pohybuje přibližně těm supermarketovým. Zákazník si zvolí plodinu, o kterou má zájem, bezkontaktně zaplatí kartou a zboží mu vyklopí speciální dopravník z pozinkovaného kbelíku.

První dny ukázaly, že je o tento druh prodeje zájem, a to jak pro jeho dostupnou cenu, ale především kvalitu, kterou farmáři dodávající do automatu garantují. Počáteční obavy o uchování plodin ve správné teplotě rozptýlil majitel Bramatu, pan Grundwald, který automat opatřil nejen bezhotovostní platbou a inovativním pojezdem kbelíků, ale také klimatizační jednotkou, která zajišťuje kvalitu potravin.

Zdroj a foto: MČ Brno-Kohoutovice


Související články:

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...