Objevte přes léto Brno stejně jako turisté!

Brno, 28. května 2019 - Proč nechávat poznávaní Brna jen na dny, kdy za vámi přijede návštěva, nebo máte na prázdninách vnuky? Využijte prázdninové nabídky TIC BRNO a vydejte se městemna procházku s profesionálním průvodcem nebo si jej projeďte minibusem či dokonce historickým autobusem Karosa. Nechejte se hýčkat jako turista. A než vyrazíte na svou dovolenou, stavte se v informačních centrech TIC BRNO pro speciální cestovní kolekci, ať máte Brno stále s sebou.

spilberk brno

Minibusem za brněnským funkcionalismem, vyhlídkami, vilami a Velkým Brnem
Vyhlídkové jízdy Brnem jsou určeny těm, kteří chtějí město poznat i z jiné perspektivy než pěší, a uvítají, že je za novými zážitky doveze pohodlný minibus. Tato oblíbená brněnská atrakce nabízí hned čtyři atraktivní okruhy. Tři z nich jsou navíc letos zbrusu nové! První vás zaveze za tím nejlepším z proslulého brněnského funkcionalismu, druhý nabídne pohled na město z vyhlídek, díky třetímu poznáte ty nejslavnější brněnské vily a čtvrtá vyhlídková trasa se zaměřuje na celé město, které letos oslavilo 100. výročí tzv. Velkého Brna. Proveze vás po většině z 29 městských částí, které dnes Brno tvoří,

Zastávka minibusu je na náměstí Svobody, délka jízdy 2 – 3,5 hodiny dle toho, který okruh si vyberete.

Osmdesátky
Letos na podzim uplyne 30 let od sametové revoluce. Pamatujete si ještě, jak Brno v době převratu vypadalo? TIC BRNO připravil speciální retro turistickou nabídku, která přibližuje specifický brněnský životní styl 80. let. V jeho informačních centrech můžete vybírat dárky pro sebe či své blízké z řady stylových suvenýrů. Jak město vypadalo v době sametové revoluce připomenou tři speciální prohlídkové trasy.

Pěšky se s průvodci můžete projít po klíčových místech tehdejšího stravování nebo si připomenout kde a jak se kdysi nakupovalo. To pod heslem Zn. Bony sebou. Druhý pěší okruh nese Zn. Klíče sebou a sleduje tematické linky propaganda, vize a zábava.

Na stařičký autobus Karosa můžete zavzpomínat při jízdě Zn. Jízda retro Karosou, která vás vyveze za mírovými slavnostmi, sídlišti, diskotékou či architekturou. Navštívíte třeba Mariánské údolí, výstaviště či letní kino na Kounicově.

Komentované prohlídky
Ani v létě TIC BRNO nazapomíná na oblíbené komentované prohlídky města, které Brno ukazují z mnoha úhlů pohledů. O prázdninách můžete vybírat z devíti témat, z nichž většina je zaměřena právě na Velké Brno a jeho 100. výročí, takže můžete poznávat jednotlivé městské části. V nabídce jsou Řečkovice, Žabovřesky, Komín, Tuřany, Jundrov, Nový Lískovec a Maloměřice a Obřany.

Dvě procházky jsou věnovány tradičně centru města. Zjistíte na nich, jak francouzský plukovník město Brno před Švédy uhájil a kde se odehrály slavné brněnské souboje.

Kam pro bližší info a vstupenky?
Informace o prohlídkách a projížďkách najdete na www.ticbrno.cz, kde také zakoupíte vstupenky a jízdenky on-line, nebo v informačních centrech TIC BRNO pod krokodýlem, na hlavním nádraží a na ulici Panenská v TO JE BRNO. Informace rádi podají také pracovníci v informačním centru na letišti a na Brněnské přehradě (v provozu během letní sezony).

Kolekce pro cestovatele #zbrna
Pokud se i přes atraktivní brněnskou nabídku rozhodnete Brno na pár dnů opustit, nezapomeňte se vybavit kolekcí #zbrna, ať máte své město stále s sebou. Obsahuje tašku, jmenovku na kufr a příruční taštičky na doklady a dokumenty. K zakoupení je v informačním centru TO JE BRNO, spolu s dalšími suvenýry, které můžete z Brna dovézt jako dárek. Ať už ty s motivem Brna nebo z aktuální kolekce osmdesátkových retro předmětů jako jsou igráčci, céčka nebo notýsek s panem Vajíčko. Pamatujete si jej s osmdesátkových reklam?


Související články:

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...