Na Zelňáku bude letos více než stovka stálých prodejců

Brno, 7. února 2018 – Více než stovka prodejců otevře v letošním roce své stánky na Zelném trhu. Rada městské části Brno-střed totiž nyní schválila kompletní seznam stálých prodejců na pro letošní sezonu, která bude probíhat do 10. listopadu. Přes sto prodejních míst z celkových 130 je pro letošek obsazeno.

biojarmark zelny trh

„Do výběrového řízení se nám přihlásili osvědčení prodejci z loňských let, což svědčí o jejich spokojenosti. A zákazníci tak většinu z nich opět najdou na svých místech. Mírně jsme letos upravili rozložení prodejních stolů, aby korespondovalo s provozem kryté tržnice a vznikl otevřený volně průchozí prostor,“ hodnotí výsledky výběrového řízení Jasna Flamiková, 3. místostarostka MČ Brno-střed. Zbývající místa chce radnice v průběhu roku obsazovat drobnými prodejci, zájemci o příležitostný prodej či novými prodejci, kteří si chtějí prodej na Zelňáku vyzkoušet.

Koncepce trhu zůstává pro letošní rok stejná, ve spodní části budou mít svá tržní místa zemědělci, ve střední a vrchní části potom další prodejci a odlišný sortiment, jako jsou například oblíbený Božský kopeček, Mada ice cream, Dobrokáva, farmářské produkty jako jsou sýry, uzeniny a podobně.

„Nově přibyde přehledné barevné označení prodejců, aby se zákaznici mohli rychle zorientovat. Zemědělec bude mít zelenou tabulku se jménem, obchodník pak oranžovou a ostatní prodejci budou označeni žlutou tabulkou. Snažíme se aktivně oslovovat i nové prodejce, abychom trh neustále rozvíjeli. Zatím máme stále volné kapacity, takže se zájemci mohou hlásit i v průběhu roku,“ dodává Flamiková.

Zelný trh je i v průběhu roku otevřen drobným pěstitelům a prodejcům, kteří chtějí prodávat své výpěstky podle možností jen pár dní v sezoně. Jak tito malí, tak i začínající prodejci si mohou přijít vyzkoušet prodej i jen na pár dní a správa trhu jim poskytne maximální součinnost.


Související články:

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...