Konec září na Zelňáku bude patřit Oktoberfestu

Brno, 18. září 2018 – Horní část Zelného trhu naproti Tržnici Brno bude stejně jako vloni hostit slavnosti bavorského piva. Letos se akce bude konat od 27. do 30. září. Brňané i návštěvníci města tak budou moci zažít tradiční atmosféru bavorského Oktoberfestu přímo v centru Brna.

oktoberfest brno 2018

Akce se koná pod záštitou starosty městské části Brno-střed Martina Landy, který 27. září úderem 11. hodiny slavnostně narazí speciální samospádový soudek piva. Spolupořadatelem akce je Tržnice Brno.

„Na Oktoberfest na Zelňáku přivezeme originální piva z oktoberfestových pivovarů Paulaner, Spaten, Löwenbräu, Weihenstephanera Hacker-Pschorr a také oktoberfestový speciál Helga z českého Pivovaru Clock, který toto pivo uvařil přímo pro nás,“ informoval Petr Holeš ze spolupořádající společnosti CRAFTBEER Import.

Kromě piva, které si hosté vychutnají i z originálních tupláků, bude připravena i celá řada pochoutek a jídel k pivu. „Hosté se mohou těšit například na tradiční preclíky a klobásy, grilované maso, koláče, knedlíky, uzené a kysané zelí. Obsluhovat je budou hostesky v bavorských krojích a o zábavu se bude starat mimo jiné i tradiční bavorská hudba,“ přiblížil podobu akce Honza Šmikmátor, tiskový mluvčí Tržnice Brno. Svou nabídku Oktoberfestu přizpůsobí také jednotliví prodejci Tržnice Brno. Nebudou chybět ani soutěže a další zábavní program. V případě nepřízně počasí se hosté Oktoberfestu mohou schovat ve velkých stanech.

První ročník akce se konal vloni, kdy zájem veřejnosti předčil očekávání pořadatelů. I proto bude v letošním roce Oktoberfest na Zelňáku větší. Piva potečou z celkem 12 výčepů a 24 pivních kohoutů (každý výčep má dva pivní kohouty neboli pípy).


Související články:

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...