Zelný trh letos oživí řada slavností a festivalů

Brno, 22.března 2016 – Městská část Brno-střed provozuje od 1. března tohoto roku v novém režimu venkovní tržiště na Zelném trhu. Přilákat zákazníky chce nejen rozšířením celoročně nabízeného sortimentu, ale také řadou doprovodných akcí. Ve spolupráci s dalšími brněnskými pořadateli připravuje jednorázové, sezónně a tematicky zaměřené gastronomické akce či další podobně orientované jarmarky nebo slavnosti, které se budou konat v horní části náměstí.

zelny trh brno krystof turek

„Na základě zveřejněné výzvy k předložení projektů proběhlo se všemi pořadateli informační jednání a schválení harmonogramu akcí Radou městské části Brno-střed. Předložené nabídky se jeví jako vhodné pro zvýšení atraktivity venkovního tržiště na Zelném trhu. S vybranými pořadateli budou nyní uzavírány smlouvy o spolupráci při organizaci jednotlivých akcí,“ uvedla místostarostka Jasna Flamiková.

Radní schválili seznam aktivit, které se budou konat od dubna do října letošního roku. Návštěvníci tržiště se tak mohou těšit například na Farmářský festival, který vychází z aktuálního kalendáře zemědělců.

„Sérii šesti akcí otevře v dubnu slavnost medvědího česneku, v následujících měsících pak dostane hlavní slovo chřest, jahody a třešně, ovocné a netradiční zmrzliny, dále rajčata, jablka a hrušky. Podzimní rozloučení se sezónou pak bude patřit bramborám. Věříme, že tak jako Brněnský Biojarmark, který se letos uskuteční již po pětadvacáté si i Family a Lady fest, Pivovarské dny a Festival raw stravy najdou své příznivce,“ dodala místostarostka Flamiková.

Schválené akce tvoří základní osnovu letošních doprovodných aktivit na náměstí, podle ohlasu návštěvníků a pořadatelů je městská část připravena dění na trhu dále rozvíjet.

Kompletní informace o akcích na Zelném trhu včetně pravidelného prodeje farmářských produktů na tomto tradičním brněnském tržišti lze najít na webových stránkách trhynazelnaku.cz


Související články:

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...