Brno-střed nabízí zájemcům prostor pro pořádání akcí na Zelném trhu

Brno, 18. února 2016 - Rada městské části Brno-střed schválila seznam žadatelů na obsazení prodejních míst pro pravidelný prodej na tržišti na Zelném trhu. Kromě přidělení míst zájemcům radní schválili také orientační dispozici tržiště. Zelný trh bude rozdělen do tří zón – zemědělské, obchodnické a třetí zóna bude vyhrazena pro jednorázové akce.

zelny trh brno krystof turek

„Při obsazení prodejních míst bylo zohledněno několik faktorů. V souladu s výsledky průzkumu z konce loňského roku, který provedli studenti Katedry environmentálních studií Masarykovy univerzity (více podrobností lze najít v příloze), bylo prioritou zachování prodejních míst pro zemědělce. Upřednostněni byli také obchodníci s minimálně tříletou tradicí prodeje na našich tržištích. Z těchto dvou skupin bylo prodejní místo přiděleno všem zájemcům. Dále jsme dali přednost těm, kteří nabízejí zajímavý sortiment a zájemcům, kteří chtějí prodávat dlouhodobě. Novinkou této sezóny je totiž rozšíření sortimentu např. o uzenářské výrobky, pečivo, bylinná a ovocná vína, košíkářské výrobky“, uvedla místostarostka Jasna Flamiková.

Stejně jako v loňském roce nebyli do výběru zařazeni ti, kteří se dopustili přestupku u Státní zemědělské a potravinářské inspekce. Takových zájemců se našlo pět, další byl vyřazen z důvodu dluhu vůči příspěvkové organizaci městské části Brno-střed.

„Kromě stálého provozu venkovního tržiště by letos premiérově měly být Trhy na Zelňáku obohaceny o jednorázové či pravidelné, sezónně a tematicky zaměřené farmářské, gastronomické, řemeslnické, kulturní a volnočasové festivaly, jarmarky nebo slavnosti“, dodala místostarostka Flamiková.

Městská část Brno-střed proto nabízí pořadatelům, kteří o to projeví zájem, spolupráci při organizaci takových akcí. Zájemci mohou své projekty předkládat do 26. února.

Ve své nabídce by měli především uvést popis a zaměření akcí, jejich termíny, předpokládaný sortiment a doprovodný program a také požadavky na propagační, organizační, technickou i materiální součinnost ze strany městské části Brno-střed.

Zveřejněná výzva předpokládá, že bude vybráno více zájemců, tak aby bylo možné sestavit a zveřejnit atraktivní program na celý letošní rok. Z důvodu potřeby koordinace více subjektů může být nabídnuto pro jednotlivé akce i více termínů.

Předložené nabídky budou vyhodnoceny, v případě potřeby budou pořadatelé požádáni o doplnění a celý plán aktivit včetně návrhů smluv na spolupráci při organizaci bude předložen ke schválení Radě městské části Brno-střed. Předpokládá se, že první akce by mohly proběhnout již v dubnu letošního roku.


Související články:

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...