DPMB zkrátí od nového roku intervaly desítek linek

Brno, 15. října 2015 - Od příštího roku zkrátí Dopravní podnik města Brna (DPMB) desítky intervalů linek městské hromadné dopravy, které byly omezeny v roce 2010 v rámci celoplošného opatření. U těchto linek (25, 26, 30, 31, 32, 34 a další) dojde k navýšení počtu spojů zejména v pracovních dnech v době od 5:30 do 6:30 a pak od 18:30 do 19:30 hodin.

mhd brno tramvaje saliny krystof turek

U některých linek navíc dojde ke zkrácení plošného intervalu z 30 na 20 minut. Město Brno zároveň rozšíří obsluhu celé Brněnské průmyslové zóny na Černovické terase. Jde zejména o linku 75 a 77. DPMB rovněž zavede expresní autobusový spoj linky 50 ve směru Bystrc – Kohoutovice – Starý Lískovec – Bohunice s prodloužením z Komárova na Černovickou terasu.

V příštím roce DPMB mimo jiné rovněž pořídí dvacet nových tramvají za 150 milionů korun. „K plnohodnotnému fungování dopravního podniku musíme modernizovat také vozový park. V rámci nákupu nových tramvají ještě jednáme o možné dotaci z regionálního operačního programu EU, proto může ještě dojít ke snížení částky,“ řekl náměstek primátora Richard Mrázek.

Dopravní podnik chce zároveň v r. 2016 rozšířit tramvajovou linku 12 do oblasti Technologického parku prodloužením „špičkového“ období cca do 9:30 a od 13:30 do 18:00 hodin.

Zdroj: MMB, ilustrační foto: Kryštof Turek


Související články:

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...