Pisárecký tunel bude do konce února částečně či zcela uzavřen

Brno, 13. ledna 2014 - Až do soboty 28. února bude z důvodu opravy technologického zařízení úplně či částečně uzavřen Pisárecký tunel. Ve vymezených dnech se také zcela uzavře tunel Hlinky. Přestože byla omezení stanovena v co nejkratších časových úsecích, plánovaná uzavírka zasáhne dopravní průjezdnost v této části města.

pisarecky tunel tunel pisarky uzavirka krystof turek

„Město Brno se dlouhodobě potýká s nedostatečnou průjezdností klíčovými uzly. Další uzavírka při výjezdu na strategickou dálnici D1 zřejmě přinese nové komplikace. Doufám, že stále aktualizovanými informacemi včas předávanými občanům bude možné řadě problémů předejít. V každém případě prosím řidiče o trpělivost při cestování touto lokalitou v následujících týdnech,“ uvedl primátor města Brna Petr Vokřál.

V období od 12. ledna do 23. února bude pro vozidla do 3,5 tuny vždy alespoň jeden z tubusů otevřen. Oba tunelové tubusy budou mimo provoz v posledních pěti dnech uzavírky.

Uzavírka tunelů městskou hromadnou dopravu výrazněji nezasáhne

Z pohledu městské hromadné dopravy nevyvolá uzavírka Pisáreckého tunelu žádnou změnu trasy linek. Negativní vliv lze však předpokládat na linkách vedených po trasách, které budou v rámci objížděk využívat ve zvýšené míře také vozidla individuální automobilové dopravy. Jedná se zejména o linky 25, 26, 37, 44, 52, 60, 61 a 84.

Pracovníci řízení provozu Dopravního podniku města Brna zajistí zvýšený dohled v dotčené lokalitě, tedy především v oblasti Pisárek a ulice Rybnické, dále také v ulicích Jihlavské a Heršpické. V případě potřeby budou na linky negativně ovlivněné zvýšeným provozem ostatní dopravy zařazovány autobusy náhradní dopravy pro zajištění pravidelnosti provozu MHD. Dispečeři budou také v kontaktu s dopravními policisty pro operativní řešení vzniklých problémů. Získané zkušenosti budou využity v rámci provozu i v dalších dnech dopravních omezení.
 
Harmonogram uzavírek Pisáreckého tunelu a tunelu Hlinky

Pisárecký tunel
tubus A (směr Praha), tubus B (směr od D1 do města)

  • 12. 1. (5.00) – 2. 2. (21.00) – uzavírka tubusu A, v tubusu B provoz pouze do 3,5 t
  • 2. 2. (21.00) – 23. 2. (5.00) – uzavírka tubusu B, v tubusu A provoz pouze do 3,5 t
  • 23. 2. (5.00) – 28. 2. (16.00) – uzavírka tubusu  A i B
  • Objízdná trasa při výše uvedených uzavírkách je v obou směrech po ulici Vídeňské, Heršpické, Poříčí a Bauerově.

Tunel Hlinky bude zcela uzavřen v termínu 27. 2. (5.00) – 28. 2.(16.00)

Zdroj: MMB, ilustrační foto: Kryštof Turek


Související články:

Komentáře 

 
0 #2 Kuba 2015-01-27 16:06
Máte pravdu, ale měsíc je ještě poměrně dlouhá doba. Především v případě, kdy jde o objíždění Brna :)
 
 
0 #1 Radek H. 2015-01-26 15:49
Přátelé, jsme skoro v půlce. Vydržme!
 

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...