V Husovickém tunelu se zvýší bezpečnost

Brno, 2. srpna 2019 – V Husovickém tunelu na silnici I/42 v Brně probíhá pod společnou taktovkou společností SPEL a ČD - Telematiky během letošních prázdninových měsíců obnova technologického vybavení. Kromě kompletní výměny osvětlení bude zlepšen i monitoring tunelu jak rozšířením kamerového systému, tak instalací nových prvků – například pro sledování přepravy nebezpečných látek.

husovicky tunel

Dosavadní technologické a řídicí systémy v tunelu již byly na hranici své životnosti, rostlo tak riziko ohrožení bezpečnosti provozu. Postupně tak nyní dochází ke kompletní výměně osvětlení včetně vodícího a směrového osvětlení, dále kompletní výměně rozvaděčů a s tím spojené výměně kabeláže. Sdružení také pracuje na rozšíření video systému tunelu, výměně technologií na měření fyzikálních veličin a instalaci systému detekce přepravy nebezpečných nákladů. Sdružení zároveň doplňuje vybavení tunelu o novou trafostanici. Tunel tak bude mít druhý nezávislý zdroj elektrické energie, aby systémy v tunelu mohly v případě, že jeden ze zdrojů napájení vypadne, běžet naplno bez jakéhokoliv přerušení. Nezbytnou součástí těchto prací je doplnění řídicího systému tunelu a kompletní výměna dopravního značení.

V rámci prací proběhla již v noci z 30. června na 1. července kompletní dopravní uzavírka tunelu, veškeré další práce na obnově a doplnění části technologických zařízení budou prováděny postupně do 31. srpna.

 


Související články:

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...