Řidiči, pozor! Kvůli opravám bude tři týdny zavřený Husovický tunel

Brno, 9. srpna 2012 (MEDIAFAX) - Úplná uzavírka kvůli nezbytným úpravám čeká od pátku na tři týdny Husovický tunel v Brně, který je součástí Velkého městského okruhu. Ve čtvrtek to řekl mluvčí Jihomoravského kraje Jiří Klement.

zakaz-vjezdu

Tunel, který je součástí silnici I/42, zůstane zavřený do 31. srpna. "Důvodem uzavírky v obou směrech jsou nezbytné úpravy technologických zařízení tunelu. Nastane kompletní rekonstrukce větrání, řídícího a kamerového systému, požárně odolných postupů, elektrické instalace a dalších technologií," vyjmenoval Klement.

Objízdná trasa ve směru na Svitavy povede ulicemi Provazníkova, Drobného, Sportovní, dále směr Svitavy. Objížďka ve směru na Olomouc je nařízena po stejné trase.

"Díky spolupráci s Brněnskými komunikacemi budou po dobu uzavírky a objížďky upravené signální plány světelných signalizačních zařízení křižovatek na objízdné trase tak, aby dostaly přednost hlavní objízdné směry," dodal mluvčí.

Od 13. do 17. srpna a o víkendu 25. a 26. srpna bude částečně omezený provoz na silnici I/43 v ulici Hradecké na příjezdu do Brna ve směru od Svitav, ale i v protisměru. "Důvodem je dokončování prací na stavbě silnice I/42," sdělil Klement.

Doplnil, že provoz bude zachovaný v každém směru v jednom jízdním pruhu. "Uzavírka je nutná z důvodu osazení nových konstrukcí velkoplošného dopravního značení a úpravy svodidel," uzavřel Klement.

Lenka Horáková

Související články:

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...