Doprava u Brna se zklidní, silnice u Olympie se otevře už ve čtvrtek

Brno, 27. října 2015 - Tři a půl kilometru dlouhý silniční úsek mezi Chrlicemi, Modřicemi a Želešicemi včetně opravy šesti mostů se brzy dočká plného zprůjezdnění. Náročná rekonstrukce za 156 milionů korun začala v srpnu 2014. Část u nákupního centra bude otevřena již ve čtvrtek 29. října v 17 hodin, celá stavba pak v pondělí 2. listopadu.

uzavirka silnice krystof turek

"Jsem rád, že opatření, která byla nastavena po kolapsu u Olympie, znamenala, že se žádný další už neobjevil. Chci poděkovat na prvním místě řidičům z Brna a okolí, kteří dodržovali pokyny policie a silničářů. Nejdůležitější zprávou pro řidičskou veřejnost je, že práce, které jdou za Jihomoravským krajem a naší Správou a údržbou silnic,  končí o tomto víkendu a od 2. listopadu bude obnoven provoz na celém úseku silnice II/152 Chrlice - Modřice - Želešice," uvedl hejtman Michal Hašek s tím, že klíčové mosty byly v mnohem horším stavu, než se původně předpokládalo.

Silnice vybudovaná v sedmdesátých letech minulého století spojuje dálnici D2 a rychlostní silnici R52.

"Oprava začala před rokem a žádné vážně dopravní problémy jsme nezaznamenali. Až teď. Komplikace začaly ve chvíli, kdy Ředitelství silnic a dálnic začalo s opravou dálnice D2 a D1. ŘSD s námi nekomunikuje, ale pouze oznamuje. Chci vyzvat ŘSD, aby komunikovalo a dojednávalo věci, protože objížďky, které plánují po krajských komunikacích II. a III. třídy, nám pouze oznamují, a to v nejkratší možné době před zahájením jejich akcí," upozornil náměstek hejtmana Zdeněk Pavlík.

Ten se dopisem obrátí přímo na ředitele brněnské pobočky. "Ve funkci jsem sedm let a pět let byla spolupráce s ŘSD výtečná. My jsme se informovali vzájemně, navštěvovali, společně jsme řešili problematické úseky, nebezpečná místa  a podobně. Spolupráce utichla výměnami oblastních ředitelů ŘSD a v současné době je na bodu nula," doplnil náměstek.

 Koordinace staveb bude také tématem hejtmana Michala Haška a Asociace krajů při dalším jednání na ministerstvu dopravy.

"Kauza souběhu dopravních akcí v Brně povede nejen mne, ale i Asociaci krajů k debatě s ministrem dopravy, jak vymezit pravidla ke koordinaci významných dopravních staveb,  aby žádná území v České republice nebyla dotčena tak velkou investiční činností,  respektive tím, že nedojde k úplné koordinaci mezi jednotlivými veřejnými investory," sdělil.

Co se týče projednávání dopravního značení a uzavírek, tak vždy dochází k vzájemnému informování mezi Krajským úřadem Jihomoravského kraje a Policií České republiky.

Zdroj: KrÚ JMK, ilustrační foto: Kryštof Turek


Související články:

Komentáře 

 
0 #1 Pepe 2015-10-27 17:49
Co je tohle zase za válka... Napadají mne samá sprostá slova...
 

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...