SAKO Brno obnovuje vozový park o sedm nových vozidel

Brno, 28. ledna 2014 - Společnost SAKO Brno obnovuje svůj vozový park o sedm nových vozidel značky Mercedes-Benz, která splňuje nejpřísnější normy a požadavky na ekologii a bezpečnost provozu. Současnou vozovou flotilu společnosti posílí tři typy aut. Pět takzvaných kuka vozů bude svážet komunální a separovaný odpad, jedno transportní auto bude sloužit ke svozu skla, poslední vůz je určen na transport odpadu v kontejnerech.

sako brno nova vozidla

„Nejvýraznější novinkou vozového parku jsou dvě vozidla typu Econic. Jedná se o naprostou špičku vozů v dané třídě, jejichž hlavní předností je minimální hlučnost, úsporný ekologický provoz a vysoká míra bezpečnosti,“ uvedl ředitel společnosti Jiří Kratochvil s tím, že tyto vozy budou vzhledem k téměř bezhlučnému chodu motoru určeny především k provozu v centru Brna. To ocení především občané v brzkých ranních hodinách.

„Společnost SAKO Brno považuje pravidelnou obnovu a modernizaci vozového parku za jednu ze svých priorit. Našim cílem je, aby v brněnských ulicích jezdily čisté, moderní a ekologické vozy, které budou bezpečné jak pro samotné posádky, tak i pro občany města“, doplnil Kratochvil.

Foto: SAKO Brno

 


Související články:

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...