České dráhy posílí v období Velikonoc dálkové spoje

Brno, 27. března 2013 - V období Velikonočních prázdnin, od 28. března do 1. dubna, posílí České dráhy dálkové vlaky na nejdůležitějších tratích v republice. Kromě mimořádně zařazených vagonů rozšíří přepravní kapacitu také pravidelně zařazované posilové vozy a také posilové spoje před začátkem a na konci víkendu. České dráhy přesto doporučují nákup jízdenek a místenek v předstihu.

vlak kordis jmk

Nejvíc dodatečných vozů bude zařazeno do souprav na tratích Praha – Ostrava – Žilina a Praha – Brno – Břeclav. Delší soupravy ale pojedou také na dalších linkách. Počet dodatečných míst k sezení vzroste o více než 5 tisíc.

Přestože budou mít dálkové vlaky o Velikonocích více vozů, České dráhy doporučují cestujícím, aby si pořídili do dálkových vlaků místenky. Jízdní doklady je možné zakoupit v předprodeji na pokladních přepážkách ČD, v jízdenkových automatech v klíčových stanicích, na eShopu ČD (www.cd.cz/eshop), případně telefonicky na lince Kontaktního centra ČD 840 112 113. Nákupem v předprodeji nebo alternativními prodejními kanály se cestující vyhnou frontám, které se mohou přes personální posílení pokladen ve stanicích tvořit.

Zdroj: ČD, ilustrační foto: KORDIS JMK


Související články:

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...