Na 1200 zdravotníků bude na sympoziu řešit, jak nejlépe léčit rakovinu

Brno, 17. dubna 2012 (MEDIAFAX) - Šest stovek lékařů a stejný počet zdravotníků se sjedou ve čtvrtek do Brna, aby absolvovali největší tuzemské odborné sympozium věnované léčbě rakoviny. Mluvčí Masarykova onkologického ústavu Zuzana Joukalová řekla, že ve třech dnech se odehraje ve městě 200 přednášek v 32 sekcích. Brněnské onkologické dny jsou největší akci svého druhu v Česku. Kromě přednášek lékaři vystaví i 58 posterů, dalších osm sympozií si pak navíc připravilo samostatný program.

Rentgen-trup

V letošním roce se podle Joukalové zaměří vzdělávací bloky na nádory slinivky břišní a žlučových cest, sporné otázky rakoviny prsu a na komunikaci o prognóze onkologických pacientů. "Mimořádná sekce bude navíc věnována i problematice dostupnosti bezpečných a účinných léčivých přípravků," řekla mluvčí brněnského onkologického ústavu na Žlutém kopci.

Novinkou bude podle ní kulatý stůl, u kterého budou odborníci diskutovat o současných možnostech prevence a léčby častých komplikací při podávání chemoterapie, kdy dojde u pacienta k prudkému snížení počtu bílých krvinek, což vede k těžkému horečnatému, život ohrožujícímu stavu.

Lékaři podle Joukalové v Brně během tří dní představí i své nové poznatky z oblasti takzvaného preklinického výzkumu. Organizátoři budou vydávat i Konferenční noviny, které při obřím symposiu pomohou lékařům v orientaci - podle Joukalové přinesou upoutávky k nejzajímavějším prezentovaným příspěvkům, rozhovory s jejich autory a následně i podrobnosti z konkrétních přednášek.

Jiří Nováček

Související články:

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...