Masarykův onkologický ústav se rozroste o ambulance, vyhlídku i parkoviště

Brno, 20. října 2021 - Masarykův onkologický ústav čeká dostavba. Přinese nové ambulance, vyhlídku i možnosti parkování. Přístavba ke stávajícímu Švejdovu pavilonu má Masarykovu onkologickému ústavu zajistit šestnáct nových ambulancí a 57 parkovacích míst. Podporu projektu vyjádřili i brněnští radní.

onkologie mou

Přístavba má vzniknout u severního průčelí stávajícího objektu Švejdova pavilonu, takže jí bude ukončen západní okraj areálu Masarykova onkologického ústavu u Vaňkova náměstí. „Navrhovaná stavba obsahuje jedno podzemní a pět nadzemních podlaží, z toho tři nad celým půdorysem a dvě nad jeho západní částí. V podzemním podlaží je umístěno 35 parkovacích stání, technické zázemí, archiv a sociální zařízení pro zaměstnance, v nadzemních podlažích jsou centrální evidence a ambulance, centrum podpůrné péče, centrum genetického poradenství a v nejvyšším patře prostory zdravotních pojišťoven a vyhlídková terasa přístupná návštěvníkům ústavu. Součástí stavby je eliptické atrium tvořící hlavní společenské centrum areálu MOÚ. Kromě toho projekt řeší i venkovní parkování pro 22 vozidel a chodníky,“ popsal 1. náměstek primátorky města Brna Petr Hladík.

„Projektovou dokumentaci předložil městu jako účastníku územního řízení Atelier 2002, s. r. o., který ji zpracovává pro investora stavby, což je Masarykův onkologický ústav. Za město máme jediný požadavek, a to je osázení plochých střech minimálně extenzivní vegetací,“ doplnil radní pro oblast územního plánování Filip Chvátal.


Související články:

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...