V Brně ve čtvrtek zdarma poradí, jak včas bojovat proti rakovině

Brno, 29. dubna 2015 - Loni Ministerstvo zdravotnictví ČR ve spolupráci se zdravotními pojišťovnami zahájilo projekt na podporu prevence vybraných nádorových onemocnění. Projekt doprovází i celorepubliková informační kampaň, jejíž součástí je osvětová roadshow. A právě ta zamíří ve čtvrtek 30. dubna i do Brna! Uskuteční se od 14 do 17 hodin v OC Velký Špalíček.

rakovina prsu roadshow brno

Cílem celého projektu je zvýšení návštěvnosti preventivních vyšetření tří nejrozšířenějších nádorových onemocnění v ČR – rakoviny tlustého střeva a konečníku, rakoviny prsu a rakoviny děložního čípku.

Příchozí budou na roadshow také moci napsat svým blízkým osobní vzkaz a motivovat je tak k návštěvě preventivního vyšetření stejně tak, jako to v informační kampani dělají Chantal Poullain, Ilona Svobodová a Jan Čenský.

Za účasti významných lokálních osobností a odborníků z řad lékařů nabízí osvětový program, který všem přítomným poskytne informace o možnostech prevence vybraných nádorových onemocnění a návštěvě screeningových programů. Odborníci jsou po celou dobu roadshow k dispozici všem příchozím, kteří s nimi mohou konzultovat své individuální dotazy.

Aliance žen s rakovinou prsu během roadshow nabídne poradenství vyškolených pracovnic z partnerských organizací Aliance. Návštěvnice si budou moci vyzkoušet a naučit se samovyšetření prsu na speciálních modelech. Roadshow podporují Aliance žen s rakovinou prsu, Dialog Jesenius / Ruce na prsa, Liga proti rakovině, České ILCO. Další informace k roadshow najdete na webu MZČR www.bezrakoviny.cz.


Související články:

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...