Inspekce v Brně zatkla policisty podezřelé z ovlivňování důležitých kauz

Brno, 2. srpna 2011 (MEDIAFAX) - Policejní inspekce v úterý zatkla v Brně skupinu policistů podezřelých, že ovlivňovali některé důležité kauzy. Zadržení jsou podezřelí z korupce a násilné trestné činnosti, řekla mluvčí inspekce Radka Sandorová.

pouta1

"V dnešních ranních hodinách začala realizace případu, na kterém společně pracovali detektivové z Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu, Inspekce Policie České republiky a dozorující Vrchní státní zastupitelství v Olomouci řadu měsíců," dodala mluvčí s tím, že mezi podezřelými jsou i bývalí a současní příslušníci Policie ČR.

"V současné době se nacházíme ve fázi probíhající realizace, a proto není možné v této chvíli poskytnout k věci konkrétnější informace. Bližší podrobnosti k případu zveřejníme na plánovaném společném tiskovém brífinku po skončení celé akce, který předpokládáme nejdříve koncem tohoto týdne," ukončila Sandorová.

Podle serveru Lidovky.cz většina zatčených pracovala nebo pracuje na hospodářské kriminálce v Brně. Jedním ze zadržených by měl být i bývalý rada inspekce ministra vnitra Rudolf Setvák, který až dosud zastával funkci zástupce vedoucího územního odboru policie pro Brno-venkov.

Tána Vocu, Luboš Kavka

Související články:

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...