Největší akce o pasivních domech začíná již v pátek v Brně

Brno, 30. října 2014 – V pátek 31. října a v sobotu 1. listopadu se v Brně uskuteční jubilejní desátý ročník Konference Pasivní domy 2014. Pořadatelé zvou do Kongresového centra na BVV kromě mezinárodních odborníků také běžné zájemce o bydlení. Pro ně je zdarma připraven doprovodný program, v rámci něhož se mohou informovat o moderních možnostech energeticky úsporného bydlení a poradit se, jak na to.

pasivni domy brno bvv

"Pasivní dům je skvělou a promyšlenou volbou při rozhodování o novém bydlení," uvedl Jan Bárta, ředitel neziskové organizace Centrum pasivního domu, který konferenci i doprovodný program pořádá. "Investice do něj se vyplatí a navíc je jeho majitel do budoucna mnohem míň ovlivněn výkyvy cen energií," dodal Bárta. Mezi další výhody pasivních domů patří důraz na kvalitní provedení a zdravé vnitřní prostředí domu, které zajišťuje systém automatického větrání.

Mezinárodní konference Pasivní domy nabídne bohatý program pro odborníky, ale i návštěvníky z řad potenciálních investorů. Program zahrnuje přednášky českých i zahraničních specialistů, praktické semináře i doprovodný program pro běžné zájemce o bydlení. Ti se mohou zdarma poradit o volbě izolace, rekonstrukci nebo třeba stavbě nového domu. Běžným návštěvníkům se budou věnovat bezmála tři desítky vystavovatelů, kteří pokrývají všechny oblasti, které jsou ke stavbě kvalitního energeticky úsporného domu potřeba.

Tím ale týden pasivních domů nekončí. O víkendu 7.-9. listopadu na konferenci navazují Dny pasivních domů, v rámci nich se otevře bezmála 80 obydlených pasivních staveb po celé České republice.


Související články:

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...