Brněnská jízda bez aut už tento víkend

Brno, 12. září 2011 - V sobotu 17. 9. 2011 proběhne v Brně na Moravském náměstí „Brněnská jízda bez aut“. Jedná se o akci v rámci „Evropského týdne mobility“, která bude spojena s doprovodným programem na Moravském náměstí, kde budou prezentovány všechny možnosti alternativní dopravy (kola, koloběžky, lehokola, brusle, elektrokola).

brusle

Součástí programu bude soutěž o nejvíce nasbíraných jízdenek MHD s datem 17. 9. 2011. Za každou jízdenku obdržíte lístek do tomboly, každý los vyhrává, mezi hlavními cenami nebudou chybět inline brusle. Dále je připraven dětský program, škola bruslení, malování na obličej, trampolína, skákací hrad, slackline, občerstvení, půjčovna bruslí a koloběžek, budete si moci půjčit i segway nebo elektrické kolo, svézt se na maxikoloběžce. Zatančíte si break dance se souborem B-fresh, můžete se těšit na autogramiádu cyklistických osobností.

V 17 hodin startuje jízda městem, ke které se mohou připojit všechny druhy alternativní dopravy – cyklisté, bruslaři, koloběžky, lehokola, elektrokola, segway atd. Srdečně zveme všechny příznivce cyklistické a alternativní dopravy v Brně!

Michal Hrazdíra ze sportovního klubu Black Ice, který zajišťuje samotnou jízdu k tomu uvedl: „Cílem akce je ukázat spoluobčanům, že cestování po Brně vlastním autem není vždy nutné. Máme velmi dobrou síť MHD a město hledá cesty jak podpořit alternativní dopravu. Chceme, aby Brněnská jízda bez aut nezůstala jen prázdným pojmem, ale aby se v sobotu skutečně v ulicích objevili místo aut cyklisté, bruslaři, koloběžkáři a koneckonců i chodci. Jízdy městem na bruslích se za čtyři roky, kdy v Brně fungují, staly lákavým a oblíbeným cílem stovek bruslařů, z nichž většina jezdí pravidelně. Tentokrát se k jízdě mohou připojit i všechny ostatní druhy alternativní dopravy. Je to mimořádná příležitost a věřím, že se nás sejde co nejvíc,“ dodal Hrazdíra.

Organizátorem celé akce je Kancelář Brno-Zdravé město.


Dopravní uzavírky a trasa jízdy:
Po celou dobu akce bude uzavřena část komunikace na Moravském náměstí, a to v úseku mezi ulicemi Joštova a Brandlova. Dočasná menší dopravní omezení vzniknou průběžně během jízdy, která startuje z Moravského náměstí v 17 hodin a povede po trase: Moravské náměstí - Koliště – Dornych – Úzká – Uhelná – Opuštěná – Křídlovická - Nové sady – Úzká – Dornych – Koliště.

Evropský týden mobility:
Evropský týden mobility je osvětová kampaň pro občany měst, která upozorňuje na problémy se stále narůstající automobilovou dopravou a zároveň nabízí možnosti a výhody alternativních druhů dopravy. Mnohá evropská města už pochopila, že prostor v ulicích patří také chodcům, cyklistům a veřejné dopravě, nejen autům. Ulice mohou být opět místem setkávání, místem pro život.


Související články:

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...