Brno s Lipkou nabídne na Den Země program na předcházení vzniku odpadu

Brno, 5. března 2024 - V sobotu 20. dubna ožije park pod Špilberkem oslavami Dne Země. Město Brno ve spolupráci s Lipkou představí desítky tipů, jak předejít vzniku odpadu nebo s ním alespoň kreativně naložit. Celodenní hru a rozmanitá stanoviště pro děti doplní divadelní představení, koncerty i program pro dospělé.

odpad recyklace

„Každý z nás má šanci změnit své návyky, zkusit nakupovat v bezobalovém obchodě, ze starého trička udělat něco nového, opravit rozbitou věc nebo vlastnoručně vyrobit dárek pro své blízké. Oběd můžeme vyzvednout do vlastní krabičky místo jednorázového obalu a ráno můžeme vyrazit s vlastním kelímkem na kávu,“ uvedl náměstek primátorky města Brna Filip Chvátal (KDU-ČSL) pro životní prostředí.

Na děti čekají hravá stanoviště, kde si spoustu aktivit vyzkouší na vlastní kůži, na závěr se můžou těšit na drobnou a zároveň užitečnou odměnu v duchu snižování odpadů. Dospělí mohou navštívit kromě přednášek také exkurzi či workshop, a hlavně se dozvědět spoustu užitečných informací, jak na snižování odpadů přímo v Brně.

„V dnešní době nadbytku a extrémně levných alternativ z Asie lidé často neřeší potřebnost, kvalitu a trvanlivost věcí, které kupují. Pořizují si věci, které po jednom použití leží doma, staré nebo poškozené rovnou vyhodí. Na Dni Země chceme ukázat, jak snadno předcházet zbytečným odpadům a že upcyklace a opravování věcí může být zároveň zábava,” láká spoluorganizátor akce Petr Laštůvka z Lipky.

Na programu je divadelní představení od souboru Mikro-teatro, Slam poetry nebo hudební představení Neviditelná a koncerty skupin 2AP a Žamboši. Tradičně nebude chybět dobré a zároveň zdravé občerstvení i možnost nakoupit tematické výrobky.

„Zdroje v přírodě nejsou nevyčerpatelné a my jsme povinni předat dalším generacím Zemi v co nejlepší kondici. Minimalizace odpadu je jedna z možností, jak tomuto závazku dostát. Den Země je příležitost, jak tuto důležitou osvětu popularizovat prostřednictvím atraktivního programu,“ dodal Chvátal.

Foto: Ingimage


Související články:

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...

prehled_vinotek_v_Brne3-FIN

Přihlášení k odběru měsíčníku Šalina v PDF

Kulturní akce v Brně

<<  Leden 2020  >>
 Po  Út  St  Čt  Pá  So  Ne 
    1  2  3  4  5
  6  7  8  9101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Nejbližší akce
24.05. Animefest 2024..
22.06. INTERCANIS..