VIDA! nabídne tatínkům na Den otců vstup zdarma

Brno, 14. června 2022 - Už poosmé od svého otevření oslaví zábavní vědecký park VIDA! Den otců. Tátové a dědečci v doprovodu platících dětí získají vstup zdarma. Stačí říct na pokladně heslo „TÁTA“. „V neděli 19. června zveme všechny tatínky s rodinami, aby si u nás užili svůj den. Těšit se můžou na expozici nejen uvnitř, ale i venku. Určitě doporučuji i naši jedinečnou výstavu COFFEE. Je věnovaná vědě ukryté v kávě a vychutnáte si ji opravdu všemi smysly. V Bastlírně, prostoru pro kutily, čeká na tatínky s dětmi vědecké vyrábění, v Divadle vědy představení Mr. Ucho a v Labodílnách je zaručeně nadchne program se spoustou pokusů o vlastnostech kovů,“ láká na program tisková mluvčí VIDA! science centra Hana Laudátová.

tata dite za krkem

Obří uši, malování slunečními paprsky, vodotrysk nebo světelný hranol – to jsou ukázky exponátů, které na návštěvníky čekají ve venkovní expozici. Kromě hravého objevování pod širým nebem si venku vychutnají také příjemné posezení i výhled na nejkrásnější pavilony brněnského výstaviště.

Na program s pokusy pro rodiny s dětmi nazvaný Na šrot láká Daniela Marková, lektorka z VIDA!: „Přijďte si vyzkoušet roztavit cín. Ukážeme si, jak zapálit železo nebo pokrýt hřebík měděnou vrstvou. Vyrobíme si také parádní svítící čelenku!“ Program je možné navštívit nejen na Den otců, ale každý víkend až do konce června.

V neděli 19. června bude VIDA! v Divadle vědy science show Mr. Ucho. Diváci si na vlastní kůži vyzkouší, že zvuk je možné nejen slyšet, ale i vidět a dokonce i cítit. „Mr. Ucho vás provede na cestě od vzniku zvuku až k vašemu sluchovému nervu. Prozradí vám, jak zní zvuky pod hladinou, a ukáže, jak zvuk dokáže roztančit plameny,“ popisují představení její tvůrci Janet Prokešová a Aleš Pilgr.

Dalším z důvodů, proč na Den otců navštívit VIDA!, je výstava COFFEE. Jedná se o největší a nejdražší výstavu v historii VIDA! „Prozkoumáte kávu jako rostlinu, objevíte chemické procesy s ní spojené a seznámíte se s technologiemi, které ji provází už po staletí. Těšte se na desítky historických exponátů, ale i interaktivní části, kde si kávu vychutnáte všemi smysly. Dozvíte se, jak vypadá káva pod mikroskopem, prohlédnete si skleněný kávovar za 30 tisíc dolarů nebo zjistíte, jaké jsou účinky kofeinu,“ upřesňuje Lucie Čáslavová, manažerka expozice VIDA! Výstavu COFFEE najdete ve VIDA! už jen do 30. 6. 2022.


Související články:

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...