U zoologické zahrady přibude několik desítek nových parkovacích míst

Brno, 17. července 2017 - Ulici Palcary, která přetíná hranici městských částí Bystrc a Komín, čeká rekonstrukce. Její součástí je i rozšíření stávajícího parkoviště. Díky tomu se rozšíří možnost parkování v okolí brněnské zoologické zahrady.

parkoviste zoo

Současně dojde také k rozšíření ulice Palcary, vybudování jednostranného chodníku a uložení chybějících inženýrských sítí. Rekonstruovat se bude 450 metrů ulice Palcary od křižovatky s ulicí U Zoologické zahrady a také 150 metrů navazující odbočky podél nové výstavby rodinných domů.

„Stávající parkoviště má kapacitu 72 parkovacích míst pro osobní auta a dvě místa pro autobusy. Na rozšíření parkoviště je nyní vyčleněna plocha dalších 5600 m². Podle norem zde bude možné umístit 150 až 200 nových míst pro osobní automobily a počítáme i s dalšími parkovacími místy pro autobusy. V průběhu projektové přípravy dojde také k posunutí střediska sběrného odpadu, které nyní brání rozšíření parkoviště. Přesný počet nových parkovacích míst bude možné upřesnit až na základě projektové dokumentace, jejíž zpracování jsme nyní zadali,“ uvedl náměstek primátora Richard Mrázek.

Rada města Brna nyní vybrala zhotovitele projektové dokumentace na tento projekt – Alternativní dopravní studio ADOS. Tato společnost nyní vypracuje projektovou dokumentaci pro územní rozhodnutí a stavební povolení. Předpokládané náklady na rekonstrukci jsou necelých 57 milionů korun.


Související články:

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...