V neděli si můžete nechat zdarma vyšetřit plíce, zda správně fungují

Brno, 20. listopadu 2014 - Každý, kdo chce zjistit, zda mu správně fungují plíce a jestli mu nehrozí například chronická obstrukční plicní nemoc, se může přijít o víkendu nechat zkontrolovat. V brněnském obchodním centru Futurum bude v neděli 23. listopadu od 12 do 19 hodin probíhat bezplatné spirometrické měření plic a to na stánku Centra zdraví. Na místě bude přítomen plicní lékař, s nímž mohou lidé svoje výsledky okamžitě probrat.

plice

Akci s názvem Česko dýchej, organizují odborníci ke Světovému dni Chronické obstrukční plicní nemoci. Tato zákeřná choroba ročně v České republice zabije 2500 lidí a celkem jí trpí kolem 800 000 pacientů, spíše mužů.

„Základní metodou pro potvrzení diagnózy CHOPN je vyšetření funkce plic – spirometrie. Na základě výsledků tohoto vyšetření dokážeme zjistit onemocnění i v časných fázích a stanovit jeho závažnost, včasný záchyt nemoci prudce zvyšuje šance pacienta na stabilizaci nemoci,“ uvedl MUDr. Stanislav Kos, CSc., předseda Českého občanského sdružení proti CHOPN (ČOPN).

Kromě Brna se budou spirometrická vyšetření konat o tomto víkendu také v Ostravě, Plzni, Praze a Ústí nad Labem. Loni se přišlo celkem vyšetřit 1 500 lidí.

Co nového v medicíně? Informace o nemocech a léčení, přehledně a srozumitelně, příznaky, nemoci, práva pacientů a poradnu najdete na Hledámzdraví.cz


Související články:

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...

prehled_vinotek_v_Brne3-FIN

Přihlášení k odběru měsíčníku Šalina v PDF