Studenti pomáhají chránit životy Brňanů v krizových situacích

Brno, 4. listopadu 2014 - Šestičlenný tým studentů vytvořil v rámci projektu Krizové řízení podle zadání městské části Brno-střed příručku pro občany v případě mimořádných událostí a krizových situací. V téměř padesátistránkové příručce vytvořené pod záštitou společnosti UNIFER naleznou Brňané informace o tom, jak se co nejlépe zachovat v ohrožujících situacích.

nepropadejte panice kniha studenti brno

„Hlavním posláním projektu je snížení úmrtnosti a zranění, zvýšení připravenosti, odpovědnosti a vzdělanosti občanů při mimořádných událostech,“ uvedl vedoucí týmu Ondřej Hapala, student bezpečnostních a strategických studií MU. Výstupem projektu je brožura cílená na občany městské části Brno-střed s tematikou krizového řízení.

„Brožura slouží k tomu, aby lidé tolik nepanikařili v nebezpečných situacích a byli v případě nouze připraveni jednat. Také aby se předcházelo nehodám, které se stávají v domácnostech či kdekoliv jinde. Projekt by měl vést k tomu, že lidé budou reagovat pohotověji, a mohou tak pomoci zachránit život sami sobě nebo náhodnému kolemjdoucímu. Člověk nikdy neví, kdy sám bude potřebovat pomoct. Věřím, že si lidé brožuru přečtou a něco si z ní odnesou,“ uvedla jedna z autorek, studentka Milena Lacinová. Zájemci mohou brožuru získat například v informačním centru na Zelném trhu.


Související články:

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...