Na technické památky s cestovními pasy

Brno, 10. dubna 2014 - Novou turistickou sezónu zahájili i v Technickém muzeu v Brně. Tento víkend se totiž po zimě opět zpřístupnila většina externích památek, jež Technické muzeum v Brně dlouhodobě spravuje. V letošním roce čeká návštěvníky navíc jedna zajímavá novinka. Jsou pro ně na památkách připravené tzv. Cestovní pasy, do nichž mohou sbírat razítka ze svých výletů. Na pilné cestovatele pak čeká odměna v podobě volného vstupného na jednu z památek.

technicke muzeum mesta brna

První dubnový víkend se letos opět otevřely brány externích památek Technického muzea v Brně. Turisté, výletníci nebo cyklisté tak mohou navštívit Větrný mlýn v Kuželově, Vodní mlýn ve Slupi na Znojemsku, Areál československého opevnění v Šatově, Starou huť u Adamova nebo Kovárnu v Těšanech u Brna. Na památkách je čekají mimo jiné zajímavé expozice a průvodci, kteří je seznámí s historií stavby i příslušného odvětví v regionu.

V letošním roce si Technické muzeum v Brně pro své věrné návštěvníky připravilo speciální Cestovní pasy návštěvníka památek. Ty je možné získat na kterékoliv z poboček TMB. Na každé z památek pak získá návštěvník do svého pasu speciální razítko s logem památky. Pokud se někomu podaří během letošní turistické sezony nasbírat do svého pasu pět razítek z externích památek TMB, získá vstup na šestou památku zdarma.

„Cestovní pasy mají návštěvníky hravou formou motivovat k návštěvám našich památek,“ říká Veronika Glettová z Technického muzea v Brně, „zároveň jsme chtěli, aby si návštěvníci z památek odnesli i nějakou hezkou připomínku z výletu. Doufáme, že cestovní pasy se budou líbit jak dětem, tak i dospělým.“

Cestovní pasy Technického muzea v Brně mohou návštěvníci získat zdarma na jakékoliv z poboček. Při vstupu získají vždy jedno razítko příslušné památky. Při získání pěti razítek tak mohou šestou externí památku navštívit zdarma. Akce je určená jak pro dospělé, tak i pro děti. Po nasbírání všech razítek si poctiví sběrači mohou pas nechat jako upomínku z cest.

Technické muzeum v Brně spravuje celkem šest externích památek, jež dokumentují vývoj řemesel, techniky a průmyslu na našem území. Dvě z nich – Vodní mlýn ve Slupi a Větrný mlýn v Kuželově – jsou dokonce národními kulturními památkami. Pět z těchto památek zahájilo svou turistickou sezónu již první víkend v dubnu. Jedinou památkou TMB, která zahajuje svou letní sezónu až od května, je Šlakhamr v Hamrech nad Sázavou.

Na externích památkách pořádá muzeum také speciální doprovodné programy určené nejen pro rodiny s dětmi. Nejbližší událostí je tak Jaro na mlýně ve Slupi, které se koná již v sobotu 12. 4. 2014.

Více informací o jednotlivých památkách, cenách vstupného nebo otvírací době naleznou návštěvníci na webových stránkách Technického muzea v Brně: technicalmuseum.cz.


Související články:

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...

prehled_vinotek_v_Brne3-FIN

Přihlášení k odběru měsíčníku Šalina v PDF