Připomeňte si vánoční tradice v Technickém muzeu

Brno, 28. listopadu 2013 - Vánoce bývaly pro lidi obdobím klidu, kdy se setkávali se svými blízkými a měli radost z toho, že jim mohou dát dárek, který ani nemusel mít velkou finanční hodnotu. Víte, jaké tradiční vánoční zvyky lidé dodržovali? Technické muzeum v Brně se každoročně snaží tyto původní zvyky a tradiční poselství Vánoc připomínat. A udělá to i o první adventní neděli 1. prosince na akci Od adventu do Tří králů v hlavní budově Technického muzea v Brně na Purkyňově.

vanocni cukrovi

Opět jsou zváni především rodiče s dětmi, pro které jsou připravena hravá stanoviště a dílničky. A zatímco si děti budou hrát, rodiče si mohou číst o historii a tradici jednotlivých zvyků. Dozvíte se např. kdo to byl svatý Mikuláš, proč se věší jmelí, jak se prostírá vánoční stůl, co symbolizuje betlém a řadu dalších zajímavostí. Věděli jste, že Brno má v souvislosti s Vánocemi jeden prim? V roce 1924 zde byl poprvé vztyčen Vánoční strom se sbírkou pro opuštěné děti.

Díky spolupráci s jazykovou školou Light Point můžete nahlédnout i do tajemství Vánoc v zahraničí. Lektoři letos vybrali Řecko, Španělsko a Ukrajinu. Myslíte, že jsou zahraniční Vánoce podobné jako ty české? Nebo se zcela liší? A víte, kdo je to Kakánek? Nejen toto vám v neděli prozradí v Technickém muzeu.


Související články:

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...

prehled_vinotek_v_Brne3-FIN

Přihlášení k odběru měsíčníku Šalina v PDF