Vědci v Olympii vyrobí zmrzlinu kapalným dusíkem nebo pečivo z modré pšenice

Brno, 11. dubna 2013 – Pečivo upečené ze speciální modré pšenice nebo zmrzlina vyrobená z jogurtu pomocí kapalného dusíku. To jsou jen dva z příkladů praktického využití vědy, které od pátku představí v brněnské Olympii interaktivní výstava Zábavná věda. Vědci z Mendelovy univerzity zde každý den od 14 hodin zapojí návštěvníky mimo jiné i do výroby domácího sýra nebo stavby funkčních robotů z Lega.

zmrzlina

Zajímá vás, jak se vědecké pokusy promítají do vašeho každodenního života? Pak přijďte od 12. do 21. dubna do brněnské Olympie. Na vlastní kůži si zde spolu s vědci z Mendelovy univerzity budete moci vyzkoušet nejen pečení modrého chleba, ale třeba i pěstování masožravé rostliny. „Naším cílem je na různých příkladech ukázat praktické využití vědy v běžném životě. Všechna stanoviště navíc budou interaktivní, takže se návštěvníci budou moci sami zapojit a na chvíli se stát vědci. Kromě praktických ukázek budou mít i možnost poznat třeba netradiční druhy zeleniny nebo Mendela jako znalce jazyků. Dopoledne pak věnujeme speciálním prohlídkám pro školy,“ říká marketingová manažerka Olympia Brno Lucie Nedbalová.

Součástí výstavy budou i ukázky nejlepších prací ze soutěže Žijeme v zahradě. V ní studenti Mendelovy univerzity představili praktické návrhy, jak přizpůsobit zahradu modernímu stylu života.


Související články:

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...