Kontrola stavby Dobrovského tunelů skončila potyčkou a zraněním kontrolora ŘSD

Brno, 28. srpna 2012 (MEDIAFAX) - Napadením a následným ošetřením v nemocnici skončila pro pracovníka Ředitelství silnic a dálnic ČR úterní kontrola stavby brněnských Dobrovského tunelů. Do sporu, který přerostl ve fyzické napadání, se dostal se zástupcem investorské firmy, potvrdil policejní mluvčí Pavel Šváb.

kralovopolske-tunely-brno

Impulsem ke konfliktu byl podle informací Mediafaxu fakt, že kontrolor chtěl zdokumentovat stavbu těsně před jejím otevřením. Zástupce investora ze společnosti OHL se s ním dostal do slovního sporu a poté následovalo vzájemné pošťuchování.

"Událost šetříme jako přestupek," potvrdil Mediafaxu Šváb. Policie si pro další vyšetřování vyžádá lékařskou zprávu o ošetření zástupce ŘSD. Ten totiž vyhledal po incidentu lékařské ošetření v brněnské nemocnici.

Kontroverzní podzemní stavba, která přišla na 12 miliard korun, je od počátku výstavby terčem protestů ekologických organizací.

Lenka Horáková, ilustrační foto: Kryštof Turek

Související články:

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...