Na „podnikatelku" se hlásí desetkrát více studentů než může fakulta přijmout

Brno, 16. března 2012 (MEDIAFAX) – Rekordní počet studentů se uchází o přijetí na podnikatelskou fakultu Vysokého učení technického v Brně. Škola přijala 6681 přihlášek, což je o dvanáct procent více než v loňském, řekla v pátek mluvčí univerzity Jitka Vanýsková. Podnikatelská fakulta přitom zdaleka nemá šanci uspokojit většinu uchazečů, předpokládá totiž přijetí asi 700 studentů.

studenti

Podle Vanýskové je na VUT tradičně velký zájem je o ekonomická a manažerská studia. V posledních letech roste také popularita mezioborových programů, například manažerské informatiky, managementu v tělesné kultuře a nově také připravovaného studia matematické metody v ekonomice.

Vysoký počet uchazečů představuje pro studenty nutnost absolvovat přijímací řízení. "Vyšli jsme vstříc studentům s ohledem na jejich maturitní zkoušky. Termíny přijímacího řízení proto budou v letošním roce během víkendu, aby měli studenti klid a jistotu, že se data zkoušek nebudou překrývat," řekla děkanka fakulty Anna Putnová.

Jiří Nováček, foto: vutbr.cz

Související články:

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...